Column: Organic Earth over de buitenkweek en het ‘zomerreces’ voor de binnenkweek

De maanden juli en augustus zijn de rustigere maanden voor een growshop schrijft Roger in de growshop column.

0
buitenkweek cannabis organic earth buitenwiet telen
Via Organic Earth
- Advertentie -

De buitenkweek is namelijk volop in de groei en/of bloei en de eerste autoflowers worden al geoogst. En veel binnenkwekers verkiezen een pauze in de zomer boven het dealen met de warmte in het kweekhok.

Buitenkweek

Veel materiaal heeft een buitenkweker niet nodig. Met een gieter, meststoffen en speciale zaden kom je een heel eind.

Dat zijn, volgens de richtlijnen van het openbaar ministerie, al drie indicatoren voor een professionele opzet. Kijkend naar de letterlijke betekenis van het woord “professioneel” dan is dat uiteraard belachelijk. Voordat je met het in de buitenlucht kweken van cannabis je geld kunt verdienen, er je er je beroep van kunt maken moet er, zeker in Nederland, aan meer voorwaarden worden voldaan. Meer zon, meer vierkante meter (per plant) en véél meer planten dan het gemiddelde aantal dat klanten van Organic Earth hebben staan in hun tuin.

Het merendeel van de kwekende hobby-boeren hebben niet meer dan 4 planten staan. En zetten die, over het algemeen, in een veel te kleine pot.

organic earth biologisch organisch biodynamisch ecologisch cannabis kweken
Via Organic Earth

De meeste buitenkwekers hebben de benodigde meststoffen al aangeschaft toen ze de zaden kochten. Als zij al in de zomermaanden onze winkel bezoeken is het om een leeg flesje te vervangen of om toch nog een extra bloeistimulator te kopen.

Een enkeling probeert nog een late oogst binnen te halen door nog een autoflower in deze maanden neer te zetten. Dat brengt alsnog risico’s met zich mee op schimmels, en omdat de ultieme bloeiperiode dan vooral in september, met zijn afnemende lichturen, komt te liggen, lijkt het zaaien van een autoflower, ná 15 juli, nog maar weinig effectief.

Binnenkweek

Heel veel kwekers nemen in de zomermaanden een pauze: het is benauwd op de zolders. Bovendien trekt de warmte insecten aan en een plaag is dan nog verwoestender.

Een ander nadelig effect van de warmte is dat de bloemen minder compact worden en dus minder opbrengst genereren. En helaas veroorzaakt de warmte een afname van de terpenen.

Via Organic Earth

Er zijn wel wat trucs om de warmte op te vangen: de planten hebben meer zuurstof nodig, dus een krachtige inblaasmotor is een vereiste als je in de zomer binnen wilt kweken. Ook de aanschaf van een airconditioner is een optie, om warme temperaturen te beteugelen. En een extra ventilator die de lucht in beweging houdt wil ook nog wel eens helpen.

Het gebruik van silicium-produkten als Aptus regulator, Biotabs Silicium Flash en URB zijn beproefde middelen die de plant resistenter maken tegen warmte.

Maar ook mensen die hun hobby uitvoeren in een ruimte met een constantere temperatuur, zoals bijvoorbeeld een kelder, hebben vakantie nodig. En meestal valt die in de zomer.

Geen tijd om te luieren

Dat er minder klanten in de winkel komen wil niet zeggen dat er niets meer te doen is. Het is de tijd om op te ruimen en projecten die zijn blijven liggen, weer op te pakken. Zo zijn kelder en keuken perfect opgeruimd, en zijn er op onze website weer een aantal blogjes bijgekomen.

Bovendien is het de tijd om even in de tuin te zitten, en te genieten van een lekker rokertje; de oogst moet gekeurd worden, om een idee te hebben van de mogelijke eindresultaten van de genetica die in onze winkel verkrijgbaar is. PuffPuffPass!