- Advertentie -
Home Reviews De Grote Tabaksvervangers Test: Blowie Review

De Grote Tabaksvervangers Test: Blowie Review

De eerste review als onderdeel van 'De Grote Tabaksvervangers Test': Blowie, de tabaksvervanger op basis van damiana.

0
blowie review tabaksvervanger
- Advertentie -

Zoals eerder aangekondigd in een column van mijn hand, bij deze de eerste review en wel van Blowie als onderdeel van ‘De Grote Tabaksvervangers Test’.

Blowie was namelijk de winnaar in de categorie Innovatie van het jaar tijdens de Cannabis Industrie Awards, extra reden om met deze tabaksvervanger te beginnen.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

Blowie review: tabaksvervanger op basis van damiana

Blowie is een tabaksvervanger op basis van damiana. Deze plant -Latijnse naam Turnera Diffusa- is inheems in Zuid-Amerika. Blowie is extra fijn gesneden en kan niet alleen als vervanger van tabak, maar ook als thee worden gebruikt. Maar ik heb er uiteraard geen thee van gezet, maar alleen gebruikt als tabaksvervanger.

Overigens was ik Damiana wel al eens tegen gekomen in een vorig leven toen ik nog smartshop reviews deed. Damiana is daarnaast ook een”afrodisiacum” om de seksuele bevrediging te verbeteren of om te helpen bij seksuele problemen. Niet dat ik het nodig had, maar het maakte wel nieuwsgierig toen ik het kreeg opgestuurd…

Via de website had ik Blowie besteld en was het twee dagen daarna te vinden in mijn brievenbus. Op de verpakking wordt overigens niet gerept over het gebruik als tabaksvervanger, enkel om thee van te zetten.

Een kijkje in de verpakking

Ervaring

Om Blowie goed aan de tand te voelen, heb ik twee joints gemaakt. Een daarvan met hasj en een met wiet. Qua hoeveelheden en dosering was dat gelijk aan hoe ik vroeger ook met tabak mijn joints maakte. Blowie heeft wel iets weg van wiet zo blijkt uit de samenstelling.

Blowie van dichtbij

Wel heeft het een duidelijke smaak en geur.

Uit mijn notities kan ik dan ook opmaken dat de hasj bijna niet was te smaken, ondanks dat er toch flink wat hasj in zat zoals te zien is op de foto hieronder. Ook werd ik niet echt high.

Blowie met daar bovenop hasj

Ook met wat buitenwiet overheerste de smaak van damiana, ondanks dat de mix bijna 50/50 was. Een enkele keer smaakte ik tijdens een trekje wel wat meer de wiet dan de damiana.

Blowie met daar bovenop verkruimelde wiet

Het branden ging op zich prima. Geen witte as uiteraard, maar het brandde wel egaal.

Beide keren heb ik de joints volledig opgerookt.

Voordelen

  • Brandt prima
  • Voelt aan als wiet
  • Hersluitbare verpakking
  • Prijs

Nadelen

  • Geur en smaak overheersend

Concluderend

De overheersende smaak zorgt ervoor dat Blowie niet geschikt is voor de cannabis ‘connoisseur’. Maar Blowie is wel interessant voor mensen die willen stoppen met tabak (als tussenpaus dus) onderweg naar puur roken, of de mensen die nu al een tabaksvervanger gebruiken en iets anders willen. Het is in ieder geval niet duur om te proberen: Blowie is de op één na goedkoopste tabaksvervanger uit de test (per gram). Volgende week publiceer ik de tweede review.

De 25 grams verpakking uit de foto’s is de goedkoopste optie en is voor €10,90 (inclusief verzending en BTW) te bestellen via de website.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

- Advertentie -
REVIEW OVERZICHT
Verbranding
6
Smaak
6
Geur
6
Beleving
7
Samenstelling
7
Verpakking
7
Beschikbaarheid
7
Prijs
8
Vorige artikelItalië verbiedt ‘cannabis light’ teelt zonder goedkeuring van ministerie
Volgende artikelCannabisindustrie voegt 100.000 banen toe in VS in 2022 volgens rapport
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
de-grote-tabaksvervangers-test-blowie-reviewDe overheersende smaak zorgt ervoor dat Blowie niet geschikt is voor de cannabis 'connoisseur'. Maar wellicht wel geschikt voor blowers die van de tabak af willen of een andere tabaksvervanger willen proberen. Cijfers zijn in vergelijking met de andere tabaksvervangers uit de test.

Exit mobile version