- Advertentie -
Home Politieke Cannabis Nieuws Met Democratische overwinningen in Georgia, is legalisatie dichterbij

Met Democratische overwinningen in Georgia, is legalisatie dichterbij

Vandaag werd duidelijk dat de Democraten nipt hebben gewonnen in Georgia. Landelijke cannabis legalisatie in de VS is ineens binnen handbereik, met mogelijk verstrekkende internationale gevolgen en landen die zullen volgen.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

De Democraten in de Verenigde Staten hebben ook de laatste twee Senaatszetels in Georgia gewonnen. Omdat het tijdens de verkiezingen van 4 november te dicht op elkaar zat tussen de aspirant Senatoren en hun tegenstanders, moest er een zogenaamde runoff gebeuren in Georgia op 5 januari. Bij een runoff worden de verkiezingen overgedaan.

Vandaag werd duidelijk dat de Democraten nipt hebben gewonnen. Landelijke cannabis legalisatie in de VS is ineens binnen handbereik, met mogelijk verstrekkende internationale gevolgen en landen die zullen volgen.

Democratische meerderheid in Senaat, Mitch McConnel niet meer Majority Leader

Door de overwinningen van Jon Ossoff en Rev. Raphael Warnock hebben de Democraten nu een kleine meerderheid in de Senaat.

De overwinningen van dinsdag verstevigen de controle van de Democratische partij over het Huis van Afgevaardigden en de Senaat

Technisch gezien zijn ze 50-50 verdeeld met Republikeinen, waarbij de verkozen vice-president Kamala Harris als de tie-breaker fungeert voor stemmen als er bij een stemming in de Senaat evenveel stemmen voor als tegen zijn. Belangrijk is echter dat het de Democraat Chuck Schumer zal zijn, en niet de Republikein Mitch McConnell, die de titel van Majority Leader zal dragen.

De overwinningen van dinsdag in Georgia verstevigen de controle van de Democratische partij over het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Het garandeert dat Democraten op zijn minst kunnen beslissen welke wetten de Senaat bereiken, en ook gemakkelijker Biden’s kabinetsbenoemingen en gerechtelijke genomineerden kunnen bevestigen.

MORE Act kan nu door de Democratische Senaat worden aangenomen en cannabis legaliseren

Laat dat nou mooi uitkomen voor de MORE Act, die recentelijk door het Huis van Afgevaardigden werd aangenomen en cannabis zou legaliseren.

De Democratische Senaat plus Kamala Harris mocht het nodig zijn, kunnen er nu voor zorgen dat de MORE Act wordt aangenomen

De Democratische Senaat plus Kamala Harris mocht het nodig zijn, kunnen er nu voor zorgen dat de MORE Act wordt aangenomen en daarmee cannabis van de verboden middelen classificatie zal doen verdwijnen. Sinds de goedkeuring van de Controlled Substances Act van 1970 staat cannabis in dezelfde categorie als heroïne: een door Schedule I gereguleerde stof.

Het Congressional Budget Office (CBO), een denktank van het Congres, maakte eerder bekend in een rapport dat de MORE Act $ 13,7 miljard extra op zou leveren en het federale tekort tussen 2021-2030 met $ 7,3 miljard zou verminderen.

Wereldwijde gevolgen voor cannabis legalisatie

Als de MORE Act inderdaad wordt aangenomen door de Democratische meerderheid in de Senaat, is cannabis legaal in de Verenigde Staten. De verwachting is dat ook de Senaat van Mexico cannabis zal legaliseren in februari. De War on Drugs, en daarmee specifiek de War on Cannabis, zou daarmee definitief voorbij zijn. Gaat namelijk Amerika, ooit de War On Drugs begonnen en lang fervent aanjager daarvan, dan volgt de rest van de wereld.

- Advertentie -

Exit mobile version