Ook uw evenement toevoegen aan de Cannabis Industrie KalenderNeem contact op.

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

High Cuisine diner georganiseerd door de Medical Cannabis Society

December 2 2020 @ 19:00 - 23:00

€100,00
cannabisdranken vreetkick jan van piekeren

In het kader van het aankomende wietexperiment waarbij ook edibles zijn opgenomen, organiseert de Medical Cannabis Society Tree of Life uit Amsterdam een diner om dit verder te belichten. In de nieuwsbrief schrijven ze:

Dit product is pas in een later stadium in de wetgeving m.b.t. Experiment Gesloten Coffeeshopketen opgenomen en er blijven open vragen over de toegestane productiemethodes.

Om dit thema te behandelen hebben wij Anthony Joseph en Noah Tucker uitgenodigd, twee beroemde chefs, die ons team van professionals zullen versterken en die de nieuwe telers met raad en daad kunnen bijstaan bij het opzetten van hun edibles-productie.
 
Volgens de experimentele wet kunnen edibles alleen met “hennep of hasj”, worden gemaakt dus geen hennepolieolie die op Lijst I van de Opiumwet staat.  De hoeveelheid hennep of hasj die voor eetwaren wordt gebruikt, mag de limiet van 5 gram per verpakkingseenheid niet overschrijden en moet voldoen aan de kwaliteitsnormen voor laboratoriumtests en etikettering en volledig traceerbaar zijn. Edibles moeten ook voldoen aan de regels van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Verder schrijft de Wet geen specifieke methode voor om edibles te produceren. Chemische concentratieprocessen die kunnen optreden tijdens de bereiding ervan vallen buiten de scope van de ministeriële richtlijnen.

Hoe zit het bijvoorbeeld met het mengen van mechanisch geëxtraheerd hasjpoeder (dat  wel is toegestaan) met olie of boter tijdens het koken/bakken? Een hasjpoeder van hoge kwaliteit kan zelfs een hogere concentratie THC bevatten dan een THC-olie die volgens de Romano-Hazekamp-methode is geëxtraheerd, een methode voor magistrale bereidingen.

Het toepassen van GMP-protocollen zou zelfs kunnen resulteren in eetwaren van bijna ‘farmaceutische kwaliteit’.

Betekent dit dat we edibles krijgen die kunnen concurreren met medicinale cannabisolie, die zo moeilijk legaal verkrijgbaar is in Nederland? Mag en kan deze productcategorie dan de “medicinale” vraag aanvullen?

Deze en andere vragen zullen we proberen te beantwoorden tijdens ons High- Cuisine diner aanstaande 2 december.

Details

Date:
December 2 2020
Time:
19:00 - 23:00
Cost:
€100,00
Event Category:
View Event Website

Venue

THE DUTCH CANNABIS EXPERIMENT ”DISRUPTIVE FOOD” 4 Course High Cuisine Dinner
Ceintuurbaan 346
Amsterdam, Noord-Holland 1072 GP Netherlands

Organizer

Medical Cannabis Society Tree of Life Amsterdam
View Organizer Website