- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Historisch: voor het eerst meerderheid Frankrijk wil legalisering cannabis

Historisch: voor het eerst meerderheid Frankrijk wil legalisering cannabis

Een meerderheid van de bevolking van Frankrijk (51%) is nu voorstander van het legaliseren van cannabis in Frankrijk.

0
Frankrijk industriële hennep industrie CBD medicinale cannabis proef burgemeesters legalisering cannabis medicinale cannabis gratis
- Advertentie -

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking van Frankrijk nu voorstander is van een wijziging van het cannabisbeleid die recreatief gebruik en bezit van cannabis zou decriminaliseren.

Le Parisien meldde dat volgens een onderzoek gepubliceerd door het Institut Français d’Opinion Publique (IFOP), meer dan de helft van de Franse burgers wil dat cannabisconsumptie in de nabije toekomst wordt gedecriminaliseerd. 51% is voorstander van verandering van de wet, terwijl dat in 2017 nog maar 43% was. Een positief resultaat voor de Franse activisten.

51% is voorstander van verandering van de wet, terwijl dat in 2017 nog maar 43% was

Uit de peiling bleek echter ook dat het publiek ontevreden is over de drugsstrategie van het land, die het als ‘ineffectief’ bestempelt.

Bovendien denkt nog meer (67%) dat het in de toekomst een goed idee zou zijn om een ​​gereguleerde, door de staat gerunde legale cannabismarkt te creëren.

Volgens de reacties zijn velen van mening dat een gecontroleerde markt de oplossing zou kunnen zijn tegen drugshandelaren.

Legalisering van cannabis steeds vaker in het nieuws in Frankrijk

De legalisering van cannabis is steeds vaker in het nieuws de laatste tijd in Frankrijk. Zo vulden 253.194 Fransen een burgerconsultatie in waaruit al bleek dat 80,8% voor cannabis legalisatie is. Daarnaast wil de burgemeester van Reims gaan experimenteren met legale verkoop cannabis. En gaat het een experiment beginnen met medicinale cannabis, waarvan de bedrijven en producten in januari bekend zijn gemaakt. Frankrijk blijft, illegaal of niet, een van de Europese landen die traditioneel het lijstje aanvoeren van landen waar het meeste cannabis wordt geconsumeerd.

Exit mobile version