Gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus roepen op met campagne tot verklikken wietteelt

Via sociale media en hun websites roepen ze nu op mensen die iets verdachts aantreffen zich te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

De gemeente Noordoostpolder en woningcorporatie Mercatus hebben zich aangesloten bij een campagne waarmee ze willen bereiken dat meer mensen signalen van onder andere wietteelt herkennen en ze daarna melden bij Meld Misdaad Anoniem. Dat schreef De Stentor vorige week.

Gemeente Noordoostpolder roept op wiettelers te verklikken

Burgemeester Roger de Groot (CDA), liet aan de Stentor weten:

“Mensen onderschatten dit soort risico’s. Ze willen zich niet met een buurman bemoeien, maar als het misgaat kun je wel geconfronteerd worden met de gevolgen zoals brand, ontploffing, kortsluiting, geweld en nog veel meer. Dit moeten we vooral zien te voorkomen.”

Via sociale media en hun websites roepen ze nu op mensen die iets verdachts aantreffen zich te melden bij Meld Misdaad Anoniem.

Noordoostpolder bereidt zich juist voor op komst van een of twee coffeeshops

De timing is opvallend, omdat de gemeente Noordoostpolder zich juist op aan het maken is voor de komst van een, misschien zelfs twee coffeeshops.

Uit een recent onderzoek blijkt dat er voldoende potentiële klanten zijn in zowel Noordoostpolder als de omliggende gemeenten om een coffeeshop te rechtvaardigen. “De vraag rechtvaardigt een gedoogd aanbod,” aldus het rapport.

Verder neemt al een aantal jaren het aantal opgerolde cannabis kwekerijen, stekkerijen, drogerijen en growshops flink af in Nederland blijkt uit het ‘Nationaal overzicht drugslocaties 2023‘.