- Advertentie -
Home Coffeeshops Gemeente Velsen schrapt schaarse vergunningen in nieuwe coffeeshopbeleid

Gemeente Velsen schrapt schaarse vergunningen in nieuwe coffeeshopbeleid

Coffeeshop vergunningen in de gemeente Velsen zullen niet meer onder schaarse vergunningen vallen na wijzigingen van het coffeeshopbeleid, voorafgegaan door een uitspraak van een rechter.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Het coffeeshopbeleid in de gemeente Velsen heeft na een jaar sinds de vorige invoering al een update gekregen. Een van de meest opvallende veranderingen is wel dat de coffeeshop vergunningen niet meer onder schaarse vergunningen zullen vallen.

Coffeeshops in Velsen behouden vergunningen

“Kortgezegd komt het erop neer dat we bij het vergunningsproces voor een coffeeshop niet andere gegadigden ook de kans hoeven te geven(…)”

In Velsen zijn momenteel twee coffeeshops. Een daarvan stapte vorig jaar naar de rechter om het intrekken van de vergunning aan te vechten vanwege het schaars recht. De rechter gaf de coffeeshopondernemer gelijk, waarna de burgemeester Frank Dales van Velsen het coffeeshopbeleid heeft aangepast laat het lokale nieuwsblad Jutter Hofgeest weten:

“Kortgezegd komt het erop neer dat we bij het vergunningsproces voor een coffeeshop niet andere gegadigden ook de kans hoeven te geven om aanspraak te maken op een gedoogverklaring. Dat geldt wel voor andere branches waarbij het aantal vergunningen in een gemeente schaars is.”

Schaarse vergunningen discussie speelt door hele land met wisselend resultaat

Of coffeeshops onder schaarse vergunningen vallen, speelt door het hele land. Inmiddels is het dus succesvol geschrapt in Velsen en Roermond, maar speelt het nog in bijvoorbeeld Apeldoorn.

De gedoogverklaring die coffeeshops nodig hebben zou namelijk volgens een uitspraak van de Raad van State ook vallen onder schaarse vergunningen, zo concludeert de gemeente Apeldoorn. Dat terwijl bij een vergelijkbare situatie in Roermond recentelijk werd bepaald dat een gedoogverklaring niet onder de schaarse vergunningen vallen.

- Advertentie -

Exit mobile version