- Advertentie -
Home Politieke Cannabis Nieuws Gouverneur Wisconsin wil cannabis legaliseren en zal plan introduceren

Gouverneur Wisconsin wil cannabis legaliseren en zal plan introduceren

Gouverneur van Wisconsin Tony Evers liet weten dat hij zal voorstellen om cannabis te legaliseren als onderdeel van de staatsbegroting.

0
Wisconsin Tony Evers cannabis legalisatie medicinale
- Advertentie -

Wisconsin is een van die staten die tegenwoordig in de minderheid is op het gebied van hun cannnabisbeleid. De Democratische gouverneur van Wisconsin Tony Evers liet eerder deze week weten dat hij zal voorstellen om cannabis te legaliseren als onderdeel van de staatsbegroting die hij deze maand introduceert – een plan dat $ 166 miljoen aan inkomsten zou kunnen genereren die zouden worden gebruikt om plattelandsscholen en programma’s voor gemarginaliseerde gemeenschappen te financieren.

Tony Evers: legalisatie cannabis kan Wisconsin $ 166 miljoen opleveren per jaar

Het voorstel van de Democratische gouverneur zal vrijwel zeker worden geblokkeerd door Republikeinen in de Senaat. Maar het is mogelijk dat de Republikeinen het legaliseren van medicinale cannabis wel zien zitten.

“(…)kan de deur openen voor talloze mogelijkheden voor ons om opnieuw te investeren in onze gemeenschappen en een meer rechtvaardige staat”

Wisconsin bevindt zich in een minderheid van staten die het gebruik van cannabis in een of andere vorm niet hebben gelegaliseerd, ondanks recente opiniepeilingen waaruit bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden het idee steunde. Zesendertig staten hebben medicinale cannabis programma’s, waaronder staten die grenzen aan Wisconsin.

“Het legaliseren en belasten van cannabis in Wisconsin – net zoals we dat al doen met alcohol – zorgt ervoor dat een gecontroleerde markt en veilig product beschikbaar zijn voor zowel recreatieve als medicinale gebruikers en kan de deur openen voor talloze mogelijkheden voor ons om opnieuw te investeren in onze gemeenschappen en een meer rechtvaardige staat,” zei Evers in een verklaring.

Evers verwacht dat zijn plan meer dan $ 166 miljoen zou opleveren in het fiscale jaar dat begint in de zomer van 2022. Ongeveer $ 70 miljoen daarvan zou worden gebruikt om plattelandsscholen en programma’s te helpen voor gemeenschappen die onevenredig zwaar zijn getroffen door eerdere handhaving van cannabis en achtergestelde groepen van de mensen houdt van gekleurde gemeenschappen, vrouwen en veteranen, volgens het kantoor van de gouverneur.

Exit mobile version