- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Groenen en CDU bespreken cannabis tijdens coalitiebesprekingen in Baden-Württemberg

Groenen en CDU bespreken cannabis tijdens coalitiebesprekingen in Baden-Württemberg

De Groenen in Baden-Württemberg bespreken een verhoging van persoonlijk bezit van cannabis in de coalitiebesprekingen met het CDU.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

Het begint de goede kant op te gaan bij onze oosterburen. Op medicinaal vlak zijn ze ons al voorbijstreven en met de Groenen aan kop in de landelijke peilingen, lijkt legalisatie in Duitsland dichterbij dan je ooit had gedacht. Maar ook lokaal wordt er over cannabis gepraat, zoals nu gebeurt tijdens de coalitiebesprekingen in Baden-Württemberg met hoofdstad Stuttgart.

De Groenen willen die limiet verhogen

De Groenen willen namelijk de limiet voor persoonlijk bezit verhogen bericht de Stuttgarter Zeitung. Momenteel bedraagt ​​de zogenaamde limiet voor persoonlijke bezit maximaal zes gram. De Groenen willen die limiet verhogen, schrijven ze in hun verkiezingsprogramma. Maar het CDU denkt daar anders over. Het zou in strijd zijn met de strafrechtelijke aansprakelijkheid.

“Het legaliseren van strafbare feiten helpt ons niet”, zei het hoofd van de Duitse politiebond Ralf Kusterer.

Duitsland stemde in December tegen wetsvoorstel Groenen om cannabis te legaliseren

Vorig jaar december werd er nog gestemd over een wetsvoorstel van De Groenen om cannabis in Duitsland te legaliseren. Dat werd helaas niet aangenomen, maar de kansen worden steeds groter. De Groenen zijn aan een opmars bezig en krijgen steeds meer te zeggen. En dat is, hoe verrassend, goed voor cannabis.

Eerder maakte Jef Martens al een uitstekende en uitgebreide analyse over of Duitsland voor de grote doorbraak gaat zorgen in 2021. De situatie in Baden-Württemberg werd daarin al benoemd. De situatie in Duitsland bijhouden is iets wat we als Nederlanders niet echt doen, maar het wordt voor ons steeds belangrijker. Gaat immers Duitsland, dan gaat de rest van Europa is de theorie.

Exit mobile version