- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Nieuws Growshop Bijzonder Natuurlijk in Rijswijk opgerold

Growshop Bijzonder Natuurlijk in Rijswijk opgerold

De growshop Bijzonder Natuurlijk in Rijswijk is opgerold omdat ze 'goederen aangetroffen voor de illegale hennepteelt'.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

In Rijswijk is na een integrale controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) de growshop Bijzonder Natuurlijk opgerold omdat ze ‘goederen aangetroffen voor de illegale hennepteelt’. De producten zijn in beslag genomen, bericht het AD.

Growshop Bijzonder Natuurlijk in Rijswijk opgerold omdat ze ‘goederen aangetroffen voor de illegale hennepteelt’

De growshop zou zich voordoen als tuincentrum, maar toch ‘middelen die bedoeld zijn voor de professionele hennepteelt’ verkopen. Zo zouden onder meer ‘tuinaarde, groeimiddelen voor hennepplanten en ventilatoren’ zijn aangetroffen.

De waarnemend Burgemeester van Rijswijk Bas Verkerk (VVD) is met het oprollen van de growshop tevreden, laat hij weten in een reactie: “Ondermijning vormt een gevaar voor een goed functionerende samenleving. Het is duidelijk dat deze tuincentra geen geraniums lieten groeien, maar hielpen met het kweken van hennep. Daar treden wij als gemeente stevig tegen op.”

Nieuwste slachtoffer van de Growshopwet

Daarmee is de growshop het nieuwste slachtoffer van de Growshopwet. De website van het OM zegt hierover:

‘Deze wet biedt het OM en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. De wet bestrijdt beroeps- en bedrijfsmatige illegale hennepteelt.

Door de wetswijziging kunnen facilitators die activiteiten voor de illegale hennepteelt verrichten, zoals het leveren van lampen en voedingsstoffen, kweekhokken, kweeklocaties en het aansluiten van elektra, strafrechtelijk worden vervolgd.

Growshops hebben zich bijvoorbeeld toegelegd op handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van illegale hennepteelt. De nieuwe wet maakt deze bedrijfsactiviteiten strafbaar.’

Toch zijn er al meerdere growshops hiervoor vrijgesproken, zoals Plantarium in Nijmegen in 2015. Omdat ze konden aantonen dat er alleen voor de kleinschalige cannabisteelt werd verkocht aan klanten.

De verontwaardiging op Twitter is dan ook groot.

Exit mobile version