Home Buitenland Nieuws Minister van Volksgezondheid Luxemburg: cannabis legalisering nog in de maak

Minister van Volksgezondheid Luxemburg: cannabis legalisering nog in de maak

Vorige week hoorden we eindelijk weer eens over de progressie van Luxemburg op het gebied van het legaliseren van cannabis.

0
luxemburg legalisering cannabis (1)

Het is even stil geweest rondom Luxemburg nadat het kleinste landje uit de Benelux aankondigde dat ze cannabis wilden gaan legaliseren. Vorige week hoorden we er dan eindelijk weer eens van.

Update, 22 oktober: Luxemburg openbaart cannabis legalisatie plan: thuisteelt, gebruik legaal

Minister van Volksgezondheid vaag in uitspraken

Met een parlementaire vraag vroegen parlementsleden Claude Wiseler en Laurent Mosar van de Christelijk-Sociale Volkspartij (CSV) minister van Volksgezondheid Paulette Lenert naar de voortgang van het project om cannabis in Luxemburg te legaliseren. Lenert reageerde met een “adequate” beoordeling van het tot dusver uitgevoerde werk, aldus RTL Today.

De minister verzekerde dat de regering momenteel werkt aan regulering dat mensen die met cannabis in aanraking komen, zou beschermen en tegelijkertijd weg zou houden van de zwarte markt door het “minder aantrekkelijk” te maken.

‘intensieve’ uitwisselingen tussen de verschillende ministeries (…) plaatsgevonden

Lenert, die erg vaag was in haar uitspraken, bevestigde echter dat er nog steeds wordt gewerkt aan het ‘cannabislegaliseringsproject’. Ze zei wel dat er ‘intensieve’ uitwisselingen tussen de verschillende ministeries hadden plaatsgevonden en dat het project ‘voltooid’ en ‘geoptimaliseerd’ was.

Nadat hij al had toegegeven dat het traject was vertraagd door de pandemie, zag de minister af van het aangeven van een datum of deadline voor de presentatie van een concreet plan.

Wil het kabinet echter voldoen aan de afspraken uit het regeerakkoord van 2018, dan zal het dubbel zo hard moeten werken. In feite heeft de coalitie al twee jaar van haar mandaat opgebruikt en komen de verkiezingen van 2023 elke dag dichterbij.

Meer leren? Lees ook ons interview met een CBD (cannabis-light) ondernemer uit Luxemburg.

Exit mobile version