Nieuwe Greenlane CEO voor transitie naar consumentenmerken business model

Greenlane kondigde vorige week een aanstaande CEO-wijziging en mogelijke wijzigingen in de Raad van Bestuur aan.

0
greenlane holdings marley natural
- Advertentie -

Greenlane (NASDAQ:GNLN), de groothandel in cannabis accessoires en e-sigaretten en sinds de overname van Concious Wholesale in 2019 ook actief in Nederland, maakte vorige week bekend in een persbericht dat het bedrijf een nieuwe CEO heeft met ingang van 1 januari 2023: Craig Snyder, Greenlane’s huidige president.

Greenlane’s huidige president Craig Snyder met ingang van 1 januari 2023 CEO

Nick Kovacevich, de huidige CEO van Greenlane, zal de rol van Chief Corporate Development op zich nemen en de belangrijkste bedrijfsontwikkelingsinitiatieven van het bedrijf blijven ondersteunen, waaronder de uitvoering van het eerder bekendgemaakte liquiditeitsplan van het bedrijf. Kovacevich blijft lid van de raad van bestuur van Greenlane na de overgang naar zijn nieuwe functie.

“(…)Craig heeft de perfecte achtergrond en vaardigheden voor waar het bedrijf naartoe gaat(…)”

“Ik ben verheugd dat Greenlane dit volgende hoofdstuk ingaat en een vooraanstaand bedrijf voor consumentenmerken wordt in de ondersteunende cannabissector. Ik heb het genoegen gehad om in 2022 nauw samen te werken met Craig Snyder en ik heb een extreem hoge mate van vertrouwen in zijn vermogen om Greenlane te leiden in 2023 en daarna. Craig heeft de perfecte achtergrond en vaardigheden voor waar het bedrijf naartoe gaat, en daarom draag ik niet alleen graag de teugels over aan Craig, maar ik ben van plan om in zijn team te blijven en waarde toe te voegen aan Greenlane in mijn nieuwe rol in bedrijfsontwikkeling”, zei Nick Kovacevich in het persbericht.

“(…)nederig en vereerd om in 2023 het roer van Greenlane over te nemen(…)”

“Ik voel me nederig en vereerd om in 2023 het roer van Greenlane over te nemen terwijl we onze overgang naar een bedrijf voor consumentenmerken nastreven. Ik wil onze klanten, onze Greenlane-teamleden, onze raad van bestuur en onze aandeelhouders bedanken voor het geven van de mogelijkheid om het bedrijf te leiden naar een mooie toekomst. Ik zie een unieke kans als een first mover in deze opwindende wereldwijde cannabisruimte om traditionele CPG- en technologiepraktijken toe te passen om een ​​schaalbaar en bruikbaar bedrijfsmodel op te bouwen waarmee Greenlane kan profiteren van de groeimogelijkheden vooruit voor onze sector, niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland, terwijl we ons ook positioneren om de tand des tijds te doorstaan”, aldus Craig Snyder, Greenlane’s President en toekomstige CEO, in het persbericht.

“Bovendien ben ik verheugd dat Nick bij het bedrijf blijft in zijn nieuwe rol. De huidige dynamiek op de kapitaalmarkten is op zijn zachtst gezegd zeer interessant, en we geloven dat er een enorme kans is om aanzienlijke waarde en kapitaal vrij te maken door middel van bedrijfsontwikkelingsactiviteiten, en ik kan geen beter persoon bedenken dan Nick om deze inspanningen te begeleiden.”

Naast de geplande verandering bij CEO, kondigde het bedrijf ook aan dat het onderzoekt om wijzigingen in de bestaande Raad van Bestuur aan te brengen. Het Nominating and Corporate Governance Committee van de Board evalueert momenteel potentiële kandidaten met relevante vaardigheden in zowel CPG als technologie om begeleiding en toezicht te bieden terwijl het bedrijf deze belangrijke bedrijfstransformatie nastreeft.

Don Hunter, voorzitter van de raad van bestuur, merkte op in het persbericht: “We zijn vastbesloten om van Greenlane het belangrijkste ondersteunende bedrijf voor consumentenmerken in de wereldwijde cannabisindustrie te maken en zijn verheugd om samen met het management en de raad van bestuur veranderingen aan te brengen om Greenlane zo goed mogelijk te positioneren voor succes in deze inspanningen. Terwijl de industrie zich door de uitdagende macrodynamiek blijft navigeren, blijven we ons inzetten om te controleren wat we kunnen controleren, ons bedrijf op de juiste manier te kapitaliseren, winstgevende groei na te streven en het juiste talent binnen te halen voor wat dit bedrijf vandaag en in de toekomst nodig heeft.”

Alle zeilen bijgezet door Greenlane

Tot dusver heeft de recent goedgekeurde omgekeerde aandelensplitsing goed uitgepakt voor Greenlane en mocht het bedrijf op de NASDAQ genoteerd blijven. In juni en juli deed het bedrijf achtereenvolgens een update van hun aangekondigde plan om 30 miljoen dollar te generen en verkocht het zijn aandeel in VIBES vloei. Recentelijk kondigde ze daarnaast aan dat het bedrijf zich heeft verzekert van een $15 miljoen op activa gebaseerde lening en het hoofdkantoor in Florida heeft verkocht.

Daarnaast fuseerde Greenlane vorig jaar nog met KushCo, maar kondigde eerder deze maand aan dat het van plan is KushCo alweer van de hand te willen doen.

Cannabis Industrie Awards 2023