- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Parlement Denemarken verlengt medicinale cannabis proef tot 2024

Parlement Denemarken verlengt medicinale cannabis proef tot 2024

Het experiment maakt het mogelijk voor Deense artsen om medicinale cannabis voor te schrijven en het staat de lokale teelt en productie van medicinale cannabis permanent toe.

0
Denemarken medicinale cannabis

Het Deense parlement maakte deze week bekend dat het de proef met medicinale cannabis in Denemarken gaat verlengen tot 2024. De proef zou eigenlijk aflopen op 31 december 2021, maar de proef wordt dus vier jaar verlengd. In het akkoord staat ook dat het Parlement tijdens de najaarsbijeenkomst zal debatteren over de hoogte van de dekking of terugbetaling van patiëntenkosten.

Het experiment maakt het mogelijk voor Deense artsen om medicinale cannabis voor te schrijven en het staat de lokale teelt en productie van medicinale cannabis permanent toe. We schreven eerder al dat het Canadese MediPharm medicinale cannabis olie ging exporteren naar Denemarken, maar lokaal wordt er onder andere ook geproduceerd door Aurora Nordic (onderdeel van het Canadese Aurora Cannabis) en Stenocare.

“(…)belangrijke mijlpaal voor Deense patiënten en voor de Deense medicinale-cannabisindustrie(…)”

Thomas Skovlund Schnegelsberg, CEO van Stenocare, liet weten in een persbericht: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor Deense patiënten en voor de Deense medicinale-cannabisindustrie. Het Deense parlement heeft besloten om het experiment voor de behandeling van patiënten met medicinale cannabis van hoge kwaliteit tot 2025 voort te zetten en tegelijkertijd de wet voor de Deense teelt en productie permanent te maken. Met deze beslissing is Denemarken nu op weg om een ​​toonaangevende producent van medicinale cannabis voor patiënten in Europa te worden en een belangrijk onderdeel te worden van de hypergroei die de komende jaren wordt verwacht.”

Erg strenge regulering in Denemarken

De vereisten van farmaceutische kwaliteit van het Deense Geneesmiddelenbureau (Lægemiddelstyrelsen), waarvan bekend is dat ze waarschijnlijk de strengste van alle landen zijn, zullen blijven gelden voor producenten van medicinale cannabis in Denemarken.

De overeenkomst van vandaag is ook goed nieuws voor de hele Deense medicinale-cannabisindustrie en het hele ecosysteem, aangezien het waarschijnlijk verdere investeringen zal aantrekken en het streven zal stimuleren om van Denemarken een leidende natie te maken op het gebied van hoogwaardige medicinale cannabis. De overeenkomst die vandaag is gesloten, heeft de steun van de benodigde politieke stemmen, en de partijen hebben toegezegd om de gedetailleerde overeenkomst formeel goed te keuren in het Parlement tijdens de vergadering in het najaar van 2021.

- Advertentie -

Exit mobile version