Home Duitsland Stoplichtcoalitie in Duitsland aan het formeren met mogelijk gunstig cannabisbeleid

Stoplichtcoalitie in Duitsland aan het formeren met mogelijk gunstig cannabisbeleid

Er is een vandaag een volgende stap gezet naar een 'stoplichtcoalitie' in Duitsland met mogelijk een gunstig cannabisbeleid legt Jef Martens uit.

0
Duitsland monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU

Zojuist is de volgende stap gezet naar een coalitie van Sociaaldemocraten, Groenen en Liberalen in Duitsland. De leiders van de SPD (Scholz), Groenen (Baerbock) en FDP (Lindner) gaven een gezamenlijke persconferentie.

Update, 24 november: Stoplichtcoalitie Duitsland: cannabis regulering in regeerakkoord

Daarbij is een voorlopig pakket standpunten gepresenteerd waar men het over eens is. Opvallend is de afwezigheid van het thema cannabis in dit pakket. Actievelingen bij de afdeling Oldenburg van de Duitse Hanfverband geven aan dat in de volgende communicatie een detailplan kan liggen voor cannabis.

Legalisierung2022: doorpakken met de stoplichtcoalitie in Duitsland

De stoplichtcoalitie, gebaseerd op de kleuren van de partijen (rood, geel en groen) is een van de meest cannabis gezinde coalities. Dit heb ik in een eerder artikel toegelicht.

BILD heeft gisteren een interview gehouden met de voorzitter van de DHV:

De afgelopen week is namelijk een spontane online actie gestart in het thema #legalisierung2022. Die is mateloos succesvol, sinds de bekendmaking van de plannen van de nieuwe coalitiepartners de enige nieuwe trends:

Het belangrijkste in deze beweging is dat er verschillende professionals hun steun betuigen, in publieke functies en ook de politiek. Zie ook bijvoorbeeld deze verklaring van een agent, opgedeeld in meerdere berichten:

Gisterenavond was het nog spannend, wordt het misschien toch een Jamaica coalitie?

Alsnog was er steeds minder vrees qua onderwerp cannabis. Niet alleen een van de meest belangrijke wetenschappers, Karl Lauterbach van de SPD heeft zijn mening positief bekend gemaakt. Ook de jeugdafdeling van de christendemocraten (JU) heeft zich geuit dat er binnenkort een meerderheid kan zijn voor cannabis.

Exit mobile version