- Advertentie -
Home Coffeeshops Toch geen coffeeshop in snackbar aan Maanweg in Den Haag

Toch geen coffeeshop in snackbar aan Maanweg in Den Haag

De vergunningsaanvraag is inmiddels ingetrokken.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De snackbarhouder die een coffeeshop wilde beginnen in het pand van zijn snackbar aan de Maanweg in Den Haag, heeft bot gevangen bij de gemeente berichtte vorige week het Algemeen Dagblad.

Toch geen coffeeshop in pand snackbar

Het ging om het pand Maanweg 23 in de wijk Binckhorst waar nu Snackbar De Maan in is gevestigd. Daarvoor kreeg de gemeente in november een aanvraag binnen om de snackbar tot een coffeeshop om te toveren.

Het Algemeen Dagblad berichtte dat het vooral aan de ChristenUnie van de Den Haag en Leidschendam-Voorburg lag dat de coffeeshop er niet komt. Die trokken bij de gemeenten aan de bel.

De vergunningsaanvraag is inmiddels ingetrokken. Maar die zou toch niet worden verleend, want er is volgens de burgemeester geen plaats in het coffeeshopbeleid voor een uitbreiding.

“Er zijn nu 36 coffeeshops en daarmee heeft Den Haag een kleinschalige en beheersbare branche” schreef burgemeester Jan van Zanen volgens het Algemeen Dagblad aan de ChristenUnie. “Het enige aandachtspunt is de overconcentratie aan coffeeshops in het Zeeheldenkwartier en de Weimarstraat. Daarom staat het coffeeshopbeleid toe om vanuit die gebieden coffeeshops te verplaatsen naar passende locaties daarbuiten.”

De gemeenteraad van Den Haag heeft overigens in mei van dit jaar een voorstel aangenomen waardoor verzet door de buurt tegen de komst van een coffeeshop niet langer voldoende is om de komst tegen te gaan.

- Advertentie -

Exit mobile version