- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Inkijkje: het proces van content selectie tot productie van cannabisindustrie.nl

Inkijkje: het proces van content selectie tot productie van cannabisindustrie.nl

In deze column geeft Mauro een inkijkje in het proces van content selectie tot productie van cannabisindustrie.nl.

0
cannabis kieswijzer bibob wietexperiment wietproef
- Advertentie -

In alweer het derde jaar dat cannabisindustrie.nl bestaat, leek het me wel interessant voor de lezer om in deze column wat inzicht te geven in hoe het proces van content selectie en productie er nu eigenlijk aan toe gaat.

Wie schrijft al die content?

Het begint allemaal bij mij.

In principe zijn alle artikelen waar mijn naam onder staat originele content die ik zelf heb geschreven. Daar kan een mening in zitten.

Echter zijn artikelen met ‘redactie’ er onder ook door mij geschreven, maar zullen daar geen meningen in zitten, maar zal het nieuws (dat altijd naar een bron wordt gelinkt) neutraal gebracht worden.

Content die anderen schrijven, staat hun naam onder. Is het ondervangen in de categorie ‘columns’, dan kan/zal er een mening van de auteur in zitten. Die ik niet hoef te delen.

Hoe kom ik aan content?

Ik zit veel op mijn telefoon. Veel te veel.

Gelukkig kan ik die tijd ook ‘nuttig’ besteden, wat inhoud dat ik terwijl ik in de avond tv zit te kijken, nog steeds geregeld mijn bronnen aan het checken ben.

Dat is onder andere via de sociale media Twitter, LinkedIn, Instagram, Facebook en Reddit, maar bijvoorbeeld ook via Google alerts op bepaalde sleutelwoorden.

En enkele persberichten websites waar ik filter op cannabis gerelateerde onderwerpen, maar soms ook de rechtspraak website voor uitspraken in de rechtbank.

Verder gebruik ik ook een RSS reader waar ik tientallen bronnen in heb gezet, in verschillende talen.

Ook kan het zijn dat ik getipt wordt, via mail, sociale media of telefoon (liever niet, ik ben niet zo’n beller).

Wanneer ik iets interessants vind, sla ik het op en maak ik er eventueel nog een extra notitie bij.

Hoe selecteer ik content?

De volgende dag, wanneer op een werkdag vrijwel altijd al twee artikelen zijn verschenen in de ochtend, ga ik zitten voor het derde artikel van de dag.

De prioriteit heeft nieuws uit Nederland, daarna pas buitenlands nieuws, waarbij ik altijd wel aangeef waarom dit nieuws interessant is voor de Nederlandse lezer.

Ook geef ik meer prioriteit aan het wietexperiment dan coffeeshop nieuws bijvoorbeeld. Maar dat is dan ook wel de echte tweede prioriteit.

Daarna ga ik alvast aan de slag voor de twee artikelen van de ochtend erna.

Dit proces herhaalt zich in principe eindeloos. Ik vind het namelijk wel belangrijk dat er iedere werkdag nieuwe content verschijnt. En deze manier, ik houd het immers al even vol, werkt voor mij goed.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen op iedere regel, maar zo ga ik ongeveer te werk.

Ik ben verder ook maar een mens, dus foutjes kunnen voorkomen. Die probeer ik dan ook zo snel mogelijk te fixen of te rectificeren.

Mocht je toch een fout spotten, hoe klein ook, hoor ik het graag. Het is altijd een beetje pijnlijk, maar ik ben dan ook weer blij al het is gefixt.

Nog veel leesplezier gewenst! En bedankt voor het lezen natuurlijk.

- Advertentie -

Exit mobile version