- Advertentie -
Home Wietproef Aurora (NASDAQ:ACB) investeert in wietexperiment teler The Growery

Aurora (NASDAQ:ACB) investeert in wietexperiment teler The Growery

De investering van Aurora in The Growery is de tweede (bekende) beursgenoteerde investering in een wietexperiment teler.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Zojuist maakte Aurora (NASDAQ:ACB) bekend door middel van een persbericht dat het heeft geïnvesteerd in een van de wietexperiment telers, The Growery.

Aurora Nederland BV, een volledige indirecte dochteronderneming van het bedrijf, is een overeenkomst aangegaan om te investeren in een aanzienlijk aandelenbelang in het in Nederland gevestigde The Growery.

Aurora neemt via The Growery toch deel aan het wietexperiment

Aurora’s investering in The Growery is zo gestructureerd dat het bedrijf voornemens is een immaterieel contant bedrag te investeren waarvan een deel vooraf opeisbaar is en de rest afhankelijk is van het behalen van bepaalde mijlpalen. Onder de voorwaarden zal Aurora een gegarandeerde lening verstrekken aan The Growery om een ​​faciliteit te bouwen, vroege operaties te financieren en technische en operationele ondersteuning te bieden via haar in Nederland gevestigde ultramoderne onderzoeksfaciliteit voor medicinale cannabis, opgericht in 2018. Aurora verwacht om de inkomsten die zijn gerealiseerd door de investering in The Growery volledig te consolideren onder de toepasselijke International Financial Reporting-normen.

“(…)Nederland zal naar verwachting de grootste federaal gereguleerde recreatieve markt buiten Canada zijn(…)”

“Onze investering in The Growery is een belangrijke vooruitgang voor onze wereldwijde strategie voor recreatieve cannabis. Nederland zal naar verwachting de grootste federaal gereguleerde recreatieve markt buiten Canada zijn, en is een bewijs dat ons succes op de medische markt in Europa overdraagbaar is naar recreatieve markten,” zei Miguel Martin in het persbericht, Chief Executive Officer van Aurora Cannabis. “Aurora’s wereldwijde leiderschap wordt onderstreept door een bewezen staat van dienst op het gebied van naleving van regelgeving, testen en toewijding aan de wetenschap. Met vergelijkbare waarden en toewijding aan uitmuntendheid, zijn we verheugd om met The Growery samen te werken om de Nederlandse markt te betreden.”

“De gedeelde expertise van The Growery en Aurora zal de levering van hoogwaardige cannabis aan het nieuwe recreatieprogramma in Nederland mogelijk maken”, aldus een woordvoerder van The Growery in het persbericht. “We streven ernaar een drijvende kracht te zijn in deze evoluerende markt en een vooraanstaande leverancier van cannabis aan consumenten. In Aurora hebben we een ervaren partner gevonden met het wereldwijde leiderschap dat nodig is om een ​​belangrijke voorsprong in het experiment gesloten coffeeshopketen mogelijk te maken.”

Tweede beursgenoteerde investering in wietexperiment teler

De investering van Aurora in The Growery is niet de eerste investering van een beursgenoteerd bedrijf in een wietexperiment teler. Eerder maakte Village Farms (NASDAQ:VFF) bekend een meerderheidsaandeel (80%) van Leli Holland te hebben gekocht.

Een poging van Aurora om zelf mee te doen met het wietexperiment, lukte niet omdat het bedrijf werd uitgeloot. Ook een civiele rechtszaak mocht niet baten.

- Advertentie -

Exit mobile version