- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Bouw van Marokko’s eerste cannabisverwerkingsfabriek gestart

Bouw van Marokko’s eerste cannabisverwerkingsfabriek gestart

De bouw van de eerste cannabisverwerkingsfabriek voor medicinale, cosmetische en industriële doeleinden in Marokko is gestart door Bio Cannat.

0
Marokko cannabis hasj medicinale cannabis industriële hennep
- Advertentie -

In 2021 heeft het Marokkaanse parlement een wet aangenomen om de productie van cannabis voor medicinale, cosmetische en industriële doeleinden te legaliseren. Eerder deze maand is in Marokko de bouw van de eerste cannabisverwerkingsfabriek en extractiefaciliteit bestemd voor de voedsel- en medische industrie van start gegaan.

Eerste cannabisverwerkingsfabriek geopend in Marokko

In een Facebook-post gaf de Bio Cannat Cooperative in Marokko aan dat ze, in samenwerking met haar leden en publieke en private partners, de eerste productie-eenheid voor cannabisverwerking en extractie van cannabidiol (CBD), Cannabigerol (CBG), cannabinol (CBN) en andere stoffen hebben gebouwd.

“Er zullen landbouwexperimenten zijn met enkele boeren uit de regio Chefchaouen, om grondstoffen te leveren nadat de zaden hiervoor zijn geleverd”

Deze productie-eenheid heeft volgens dezelfde bron in oktober vorig jaar toestemming gekregen voor de verwerking van cannabis en bevindt zich in de regio Bab Bard in de regio Chefchaouen (noord). Het is dus de allereerste legale cannabisverwerkingsfabriek voor voedsel- en farmaceutische industrieën op nationaal niveau, zo wordt vermeld.

“Er zullen landbouwexperimenten zijn met enkele boeren uit de regio Chefchaouen, om grondstoffen te leveren nadat de zaden hiervoor zijn geleverd”, aldus de Coöperatie.

Discussie rond legalisatie cannabis in Marokko

Hoewel de wet om de productie van cannabis voor medicinale, cosmetische en industriële doeleinden te legaliseren controversieel blijft in Marokko (ondanks dat de wet is aangenomen), zou volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat hun inspanningen om de illegale teelt van cannabis te bestrijden hebben geleid tot een afname van ongeveer 80% van het geteelde oppervlak met cannabis.

- Advertentie -

Exit mobile version