- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws British American Tobacco investeert 147 miljoen euro in cannabis kweker Organigram

British American Tobacco investeert 147 miljoen euro in cannabis kweker Organigram

British American Tobacco, de maker van Lucky Strike en Dunhill-sigaretten, heeft zich verder op de cannabismarkt begeven door een investering van 147 miljoen euro in een strategische samenwerking met het Canadese bedrijf Organigram.

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Een van ‘s werelds grootste tabaksconcerns British American Tobacco (BAT), zei dat haar partnerschap met Organigram (NASDAQ:OGI), zich zou richten op onderzoek en productontwikkeling van cannabisproducten voor volwassenen, in eerste instantie op cannabidiol (CBD).

‘Big Tobacco’ investeert 147 miljoen euro in Canadese cannabis producent Organigram

De samenwerking volgt logischerwijs op een test van British American Tobacco, dat in januari zijn eerste CBD-vapenproduct in Manchester testte onder het merk Vuse. Het bedrijf wil graag zijn bedrijvigheid uitbreiden tot meer dan nicotineproducten.

Investeren om cannabismarkten te begrijpen en Intelectual Property te generen

“Wereldwijde tabaks- en alcoholreuzen investeren in Canadese Licensed Producers (LP’s) om de cannabismarkten te begrijpen en Intelectual Property te genereren voor gebruik op Amerikaanse markten, wat zich waarschijnlijk zal uiten in vergelijkbare investeringen in Amerikaanse MSO’s”, vertelde Max Mausner, senior analist bij Vantage Asset Management in Toronto, tegen Marijuana Business Daily.

De British American Tobacco-dochteronderneming verwierf een belang van 19,9% in Organigram door 58,3 miljoen gewone aandelen te kopen tegen een prijs van CA $ 3,792, gebaseerd op een gemiddelde prijs over vijf dagen op de Toronto Stock Exchange, aldus een persbericht.

Reactie Organigram en British American Tobacco

“Dit is een geweldige mijlpaal in de evolutie van Organigram. Het speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van onze toewijding om consumenten innovatieve cannabisproducten aan te bieden en bij het bevorderen van onze internationale langetermijnstrategie ”, aldus Greg Engel, Chief Executive Officer van Organigram, in het persbericht.

Deze samenwerking is het resultaat van uitgebreide discussies en workshops en diepgaande due diligence

“We zijn uiterst selectief geweest in de afstemming met een strategische partner en in BAT hebben we een toonaangevend bedrijf in consumptiegoederen gevonden met geavanceerd management, innovatieve productplatforms, een indrukwekkende toewijding aan onderzoek en ontwikkeling, diepgaande consumenteninzichten, deskundigheid op het gebied van regelgeving en toewijding aan verantwoordelijk rentmeesterschap en consumentenveiligheid naast vele andere benijdenswaardige eigenschappen. Deze samenwerking is het resultaat van uitgebreide discussies en workshops en diepgaande due diligence.”

“De aankondiging van vandaag onderstreept BAT’s toewijding om onze transformatie te versnellen en A Better Tomorrow te bouwen(…)”

Dr. David O’Reilly, directeur Wetenschappelijk Onderzoek bij BAT, merkte op in het persbericht: “De aankondiging van vandaag onderstreept BAT’s toewijding om onze transformatie te versnellen en A Better Tomorrow te bouwen. Onze multi-categorie, consumentgerichte benadering, die de sleutel is tot onze transformatie, heeft tot doel keuze te bieden en te voldoen aan de veranderende behoeften van volwassen consumenten. Keuze die alternatieven biedt voor minder risico 2 voor brandbare sigaretten, en die verder gaat dan tabak en nicotine naar nieuwe en opwindende gebieden van productinnovatie. We geloven dat deze samenwerking een aanzienlijk potentieel heeft om onze activiteiten te verbeteren, waardoor we onze expertise van wereldklasse kunnen combineren en wetenschappers van zowel BAT als Organigram in staat stellen nauw samen te werken en informatie realtime te delen. We weten dat je op het gebied van R&D op deze manier echte doorbraken boekt en de voortgang versnelt. We zijn onder de indruk van het sterke managementteam en de cultuur bij Organigram. Deze samenwerking sluit aan bij onze langetermijnstrategie en stelt ons in staat om op R & D-niveau met Organigram samen te werken en bij te dragen aan hun bredere activiteiten.”

Koers Organigram bijna verdubbelt op de dag van dit nieuws

Met de koers van Organigram, ging het dankzij dit nieuws uiteraard wel lekker op de beurs. Heel veel was het bedrijf ook al niet waard op de beurs, zoals je kunt zien in onderstaande grafiek.

Via Google

In november gaf het bedrijf nog aan dat het 60 miljoen Canadese dollars wilde binnen krijgen door de verkoop van aandelen, dus deze investering van British American Tobacco zal als zeer welkom zijn ervaren. Ook kwam Organigram recentelijk nog negatief in het nieuws: de koeltorens van Organigram bleken namelijk verantwoordelijk voor een legionella uitbraak.

- Advertentie -

Exit mobile version