- Advertentie -
Home Coffeeshops Coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven blijft dicht: vergunning ingetrokken

Coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven blijft dicht: vergunning ingetrokken

De vergunning van de eigenaar van coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven is ingetrokken waarmee er een einde lijkt te komen aan een van de best lopende coffeeshops van Eindhoven.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De vergunning van de eigenaar van coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven is ingetrokken waarmee er een einde lijkt te komen aan de coffeeshop. De eigenaar kan nog wel in beroep tegen het besluit van de gemeente Eindhoven berichtte het ED eerder deze week.

Geen verplaatsing van coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven, maar definitieve sluiting

Reden voor het intrekken van de vergunning is het Bibob-onderzoek. Burgemeester Jeroen Dijsselbloem (PvdA) maakte het nieuws afgelopen woensdag bekend op een door een buurtvereniging georganiseerde bijeenkomst. Op die bijeenkomst hoopten bewoners de burgemeester te overtuigen tot het verhuizen van de coffeeshop, maar hij ging dus nog een stapje verder.

Bij een controle op woensdagavond 9 februari 2022 was namelijk te veel voorraad aangetroffen. Er zou voor dik 300 kilo aan wiet en hasj zijn aangetroffen in verschillende panden, waaronder een opslagcontainer achter de coffeeshop. De inval vloeide volgens het Eindhovens Dagblad voort uit een controle onderdeel van een lopend rechercheonderzoek.

Een maand later werd het Bibob-onderzoek gestart, met dus de consequentie dat de coffeeshop niet meer opnieuw open gaat. Tenzij er dus voor de ondernemer iets positiefs komt uit het beroep tegen het besluit van de gemeente Eindhoven.

Aanvankelijk werd nog gerept over een mogelijke openingsdatum van 21 april, maar dat gaat dus niet door.

Een van de best lopende coffeeshops van de stad blijft dicht

Mocht de coffeeshop Indian Dylan inderdaad gesloten blijven, gaat daarmee een van de best lopende coffeeshops van de stad dicht. Er was al sprake van een waterbed effect en daarmee grotere drukte bij de overblijvende coffeeshops.

Recentelijk ging wel weer coffeeshop High Times terug open. Daarnaast zouden er coffeeshops bij mogen komen in Eindhoven, maar de gemeente wacht een uitspraak af van de Raad van State.

- Advertentie -

Exit mobile version