- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Column: De wietproef geruchtenmolen draait weer op volle toeren

Column: De wietproef geruchtenmolen draait weer op volle toeren

Onder andere een van de tien toegewezen telers zou toch problemen ondervinden met de locatie.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -

Sinds een paar weken, voor sommigen langer, draait de geruchtenmolen omtrent het Experiment gesloten coffeeshopketen weer op volle toeren. Wat gaat er zoal rond? Nou, een van de tien toegewezen telers zou toch problemen ondervinden met de locatie en de teler met lot nummer twaalf zou al een seintje hebben gehad van de overheid om aanstalten te maken.

Aanvankelijk aangewezen teler wietexperiment toch in de problemen?

Dat ik bovenstaande opschrijf zonder de desbetreffende teler te noemen is bewust. Twee verschillende, individuele bronnen repten weliswaar over een naam, maar bij het navragen bij die teler werd dit ontkracht. Wel is zeker dat de volgende op de lijst van ingelote telers al aan de slag is, bevestigd een bron betrokken bij juist die teler.

Update, 25 augustus: Vergunning wietproef teler Supraleaf ingetrokken, bezwaar aangetekend

Nog een ander gerucht dan maar? Ook deze nummer twaalf zou niet door het achtergrondonderzoek door Landelijk Bureau Bibob (wat staat voor Wet Bevordering Integriteits Beoordelingen voor het Openbaar Bestuur) zijn gekomen. Maar dat is enkel een bron die hierover rept, vandaar dat het aangemerkt is als gerucht (het is inmiddels dan ook alweer ontkracht na publicatie van dit artikel). Het moet niet veel gekker worden.

Teler dertien zou volgens dezelfde bron er ook al van tussen zijn (samengegaan met teler 11) en daarom staan ineens de uitgelote telers vanaf plek veertien met glunderende oogjes te volgen wat er gaande is. Een locatie zou binnen twee weken moeten zijn gevonden.

Wat er allemaal precies van waar is, is op dit moment van schrijven onduidelijk. Maar op een gegeven moment gaan we er echt wel van horen. Al is het via de pers, een bezwaarprocedure of via de overheid zelf. Qua kansen, in die volgorde als je het mij vraagt.

Village Farms bevestigt toewijzing wietexperiment, 85% eigenaar Leli Holland

Dat terwijl vorige week Village Farms International, Inc. aangekondigde in een persbericht dat Leli Holland B.V. de ‘tiende en laatste vergunning’ (ik citeer het persbericht) heeft gekregen. Vervolgens voltooide Village Farms de overname van 85% van het particuliere Leli Holland in het kader van de eerder aangekondigde koopoptieovereenkomst, waardoor Village Farms rechtstreeks kan deelnemen als in Nederland gevestigde teler en distributeur van cannabis.

Zonder de geruchtenmolen zou je dus kunnen denken dat eindelijk alle tien telers zijn toegewezen en het wietexperiment in een nieuwe fase is gekomen. Maar de vraag rest ook nog of dat als we inderdaad in die fase zijn gekomen, of er nu ook bezwaarprocedures worden gestart door niet-ingelote (of afgevallen) aspirant telers tegen de hele loting procedure zelf.

Waarschijnlijk zongen de bovenstaande geruchten toch al rond onder het merendeel van de lezers, maar nu kunnen ook anderen het erover hebben bij het koffiezetapparaat. Hoe dan ook, we zullen op termijn wel zien wat er allemaal van waar is. Tot die tijd houd ik alle kanalen in de gaten en als er iets te melden is op basis van een officiële bron, dan zul je het op deze website en dan met name de Experiment gesloten coffeeshopketen verzamelpagina kunnen vinden.

- Advertentie -

Exit mobile version