- Advertentie -
Home Coronacrisis Coronamaatregelen versoepelingen: horecagedeelte coffeeshops open

Coronamaatregelen versoepelingen: horecagedeelte coffeeshops open

Met de nieuwe aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen zullen de coffeeshops hun horecagedeelte weer mogen openen vanaf 26 januari, maar wel onder voorwaarden zoals 3G.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Vandaag zijn de nieuwe coronamaatregelen versoepelingen aangekondigd in een persconferentie. Horeca zal onder strikte voorwaarden weer open mogen gaan tot 22.00. Zo ook het horecagedeelte van de coffeeshops. Je moet wel je vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een negatieve test. Wie rondloopt moet een mondkapje op.

Coronamaatregelen update, 15 februari: geen 1,5 meter, vaste zitplaats, meer in coffeeshops

Horecagedeelte coffeeshops mag weer open met de coronamaatregelen versoepelingen, maar wel onder voorwaarden

Sinds het begin van de pandemie zijn coffeeshops, na een dag sluiting, aangemerkt als essentieel. Maar wel alleen het afhaalgedeelte. Vanaf morgenvroeg 26 januari 2022 zal het dus ook weer mogelijk zijn om te gaan zitten in het horecagedeelte. Daarbij moet nog steeds wel worden opgemerkt dat tabak sinds april 2020 is verboden te gebruiken in de coffeeshops, maar mag puur roken, een tabaksvervanger gebruiken, verdampen en edibles wel nog steeds.

Wel moeten de coffeeshops bij binnenkomst checken op je QR code

Wel moeten de coffeeshops bij binnenkomst checken op je QR code net zoals eerder is ingevoerd, en daarmee dus je vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve test, als je wilt gaan zitten. Controleren van de QR code kan met de CoronaCheck Scanner. Afhalen blijft mogelijk zonder QR code.

Ook is een mond-neusmasker (wat dan ook over je neus gaat) verplicht totdat je daadwerkelijk bent gaan zitten. Daarna mag het af.

Het horecagedeelte moet wel dicht om 22.00, maar coffeeshops mogen open blijven voor alleen te afhalen tot hun reguliere sluitingstijden. Wel blijft de anderhalve meter maatregel actief. De coronamaatregelen gelden voor tenminste drie weken.

Goed om te melden is dat de geldigheid van het vaccinatiebewijs na de eerste prik(-ken) wordt verkort tot negen maanden, en die van een coronaherstelbewijs tot zes maanden. Na een boosterprik blijft de geldigheid voorlopig onbeperkt, werd vandaag bekend. De veranderingen gaan in vanaf 1 februari 2022.

- Advertentie -

Exit mobile version