- Advertentie -
Home Cannabis Cultuur Highlife Cup 2021 jurering Hybriden, Haze, Skunk, USA soorten (Deel 6)

Highlife Cup 2021 jurering Hybriden, Haze, Skunk, USA soorten (Deel 6)

Het is alweer zaterdag dus tijd voor deel 6 van Mauro zijn serie artikelen over de jurering van de Highlife Cup 2021.

0
Highlife Cup 2021
- Advertentie -

Ik verwachtte vorige week al dat ik deze week wederom een aantal categorieën zou hebben afgerond. Maar ik heb er extra vaart achter gezet en ik kan het heugelijke nieuws melden dat ik rond ben met de Highlife Cup 2021 jurering nu ik ook de beide Hybriden en Haze categorieën heb gedaan, evenals de Skunk categorie en USA soorten categorie.

Lees ook:

Hybriden Algemeen Hydro en Hybriden Algemeen Aarde/Bio

Al snel werd voor mij duidelijk dat het bij deze categorieën om de ‘koningsklasse(n)’ ging. Dit waren voor mij de twee categorieën met over het algemeen de meeste samples die gemiddeld ruim een voldoende kregen. Niet zo gek ook, want heel veel wiet valt onder hybride natuurlijk. Mede daardoor waren de categorieën best groot (Hydro 15, Aarde/Bio 20). Dus dan moet er ook wel veel goeds tussen zitten.

‘Koningsklasse(n)’

De top 3 in beide voor mij was zeer close. Wie er gaat winnen durf ik dan ook niet zomaar aan te wijzen, alhoewel een sample van Amerikaanse genetica gekweekt op Europese bodem wel van erg goede kwaliteit was en zelfs beter dan de wiet uit Californië die hier komt.

Haze on Hydro en Haze Bio/Aarde

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen haze roker. Over het algemeen. Als ik het heb, gaat het ook wel op. Maar ik kijk er meestal niet rijkhalzend naar uit. Het is vaak de wiet die ik overdag rook tijdens het werken. Ik heb ook liever Aarde/Bio dan Hydro (wie niet eigenlijk?), dus de Haze Hydro was dan ook een van de moeilijkste voor mij om doorheen te kachelen.

Ik heb ook liever Aarde/Bio dan Hydro (wie niet eigenlijk?)

Echte uitschieters zaten er voor mij dan ook niet tussen. De meesten zitten rond de 6-7 gemiddeld.

De Haze Bio categorie was ik meer over te spreken, met een lokaal gekweekte echte haze variant die ook echt zo’n effect had dat ik even moest stoppen met werken en het rustig aan moest doen met die joint. Geen Lemon Haze of Amnesia Haze dus. Die kreeg van mij dan ook de hoogste score, ondanks dat het er niet heel dendered uit zag.

Skunk

Met Skunk heb ik ook niet zo veel. Daar en ik net te jong voor denk ik. Cheese is een Skunk variant die ik wel wat vaker en ook de echte variant van heb geprobeerd, dus dat was een beetje een benchmark. Een goede Cheese zat er overigens niet tussen. Eentje stak er wel echt uit boven de rest voor mij.

USA Soorten

De verwachtingen voor deze categorie waren hoog. Dit was ook nog eens de grootste categorie met 27 samples. Maar uiteindelijk viel het een beetje tegen. De middenmoot was heel groot (ok wiet, niet bijzonder), evenals waren er veel die daar net boven zaten. Maar echt een top 3 die er uit sprong was er niet voor mij. Ik heb dan ook maar een keer een 9 gegeven in deze hele categorie.

De middenmoot was heel groot

Goed, wat nog rest is een aantal weken wachten tot de uitslag wordt bekend gemaakt. Dat zal heb ik vernomen via een livestream gaan. Die zullen we uiteraard ook hier op de site plaatsen, maar is ook te volgen op de Soft Secrets website en ik neem aan dit YouTube kanaal. Het kan zijn dat ik toch nog volgende week met een terugblik artikel kom, of dat pas na de uitreiking komt wanneer ik weet wat ik nu eigenlijk heb gerookt.

Ik vond het een grote eer in ieder geval en heb het met veel plezier gedaan!

- Advertentie -

Exit mobile version