- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Japan wil medicinale gebruik cannabis legaliseren, maar recreatief verbieden

Japan wil medicinale gebruik cannabis legaliseren, maar recreatief verbieden

Patiënten met hardnekkige ziekten in Japan zouden op termijn medicinale cannabis mogen gebruiken, maar recreatief gebruik blijft verboden.

0
Japan medicinale cannabis producten productie
- Advertentie -

Volgens recente berichtgeving is er wetgeving in de maak in Japan die beperkt het medicinaal gebruik van cannabis voor patiënten met hardnekkige ziekten. Maar tegelijkertijd zou het recreatief gebruik van cannabis juist verboden worden.

Patiënten met hardnekkige ziekten in Japan zouden op termijn medicinale cannabis mogen gebruiken

Op dit moment is wetgeving in Japan voor cannabis al een van de strengste in de wereld. Wel is CBD in het land al legaal sinds 2013 en mag openlijk worden verkocht.

De regering overweegt nu wetgeving in te dienen, waaronder een om de Cannabis Control Law te herzien. Omdat cannabis THC bevat is op dit moment het medicinaal gebruik van cannabis verboden in Japan. Maar de nieuwe wetgeving zou patiënten in specifieke gevallen in staat stellen om toch medicinaal cannabis te gebruiken.

Op het gebruik van cannabis staan momenteel geen straffen, omdat boeren die hennep verbouwen ‘mogelijk stoffen van de plant binnenkrijgen tijdens de oogst’ bericht The Japan News.

Door hard op te treden tegen het recreatief gebruik van cannabis wil de regering het gebruik onder jongeren voorkomen omdat het een maatschappelijk probleem aan het worden zou zijn.

In mei 2021 berichtten we al dat Japan beperkt medicinale cannabis producten en productie ging toestaan. Maar het ziet er naar uit dat het allemaal nog steeds geen wet is.

- Advertentie -

Exit mobile version