- Advertentie -
Home Canada Legale Canadese cannabisindustrie verenigt in rechtszaak tegen banken

Legale Canadese cannabisindustrie verenigt in rechtszaak tegen banken

De legale cannabisindustrie in Canada wordt geconfronteerd met financiële discriminatie door de banken wordt beargumenteerd in een class action-rechtszaak.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Begin vorige maand hebben Groupe SGF (Cannabis Legal Advisors and Consultants) een class action-rechtszaak aangekondigd in een persbericht namens de heer Gabriel Bélanger (oprichter van Origami Extraction Inc.) tegen de Desjardins Federation, National Bank, Royal Bank, Bank of Montreal, TD Bank, en CIBC. De rechtszaak beweert dat de genoemde banken zich schuldig hebben gemaakt aan financiële discriminatie van bedrijven in de legale cannabisindustrie in Canada.

De legale cannabisindustrie in Canada wordt geconfronteerd met financiële discriminatie

De aanklager, Gabriel Bélanger, is vastbesloten om aan het Hooggerechtshof alles bloot te leggen wat hij heeft geleden als speler in de legale cannabisindustrie in relatie tot de beklaagden. De belangrijkste beschuldigingen betreffen ontkenningen van het openen van bankrekeningen, plotselinge sluitingen van lopende bankrekeningen en ontzegging van toegang tot verschillende financiële instrumenten zoals hypothecaire leningen en kredietlijnen voor legale bedrijven in de cannabisindustrie.

De class action omvat alle individuen of bedrijven die, direct of indirect, zaken doen met de grote gedaagde banken en die betrokken zijn bij de legale cannabisindustrie sinds 17 oktober 2018.

“Veel te lang hebben Canadese banken de cannabisindustrie als paria’s behandeld, alsof het nog volkomen illegaal was. Daarmee ontnemen ze de Canadese, maar vooral de lokale economie van het ontwikkelen van een veelbelovende markt,” aldus de advocaat Maxime Guérin namens Groupe SGF in het persbericht.

Niet alleen in Nederland dus problemen met de banken

We zijn dus niet alleen als Nederlandse cannabisindustrie en de bankenproblematiek. Zelfs wanneer het is gelegaliseerd, geeft het dus nog steeds problemen zo blijkt.

- Advertentie -

Exit mobile version