- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws MediPharm exporteert succesvol allereerste Australische cannabisolie naar Duitsland

MediPharm exporteert succesvol allereerste Australische cannabisolie naar Duitsland

Medipharm heeft als eerste Australische bedrijf succesvol medicinale cannabisolie naar Duitsland weten te exporteren.

0
Duitsland legalisering cannabis monopoly medicinale cannabis cansativa aphria Baden-Württemberg Groenen CDU
- Advertentie -

Een exportmijlpaal voor de Australische cannabisindustrie als exportknooppunt. MediPharm Labs Corp kondigde deze week aan met een persbericht dat het succesvol de eerste verzending van cannabisolieproducten, goedgekeurd door de Australische TGA, naar Duitsland heeft geëxporteerd. Als gevolg hiervan hebben patiënten in Duitsland nu toegang tot GMP-gecertificeerde medicinale cannabis uit Australië via de Duitse distributiepartners van MediPharm Labs.

Eerste succesvolle export van medicinale cannabisolie van Australië naar Duitsland

Alleen bedrijven die Good Manufacturing Practices (GMP) -certificering hebben ontvangen, mogen cannabisproducten exporteren naar de Duitse markt. Slechts een handvol bedrijven is succesvol geweest in hun pogingen om cannabisoliën naar het land te exporteren. Deze prestatie van MediPharm Labs toont de farmaceutische uitmuntendheid van Australië aan en positioneert Australië als een wereldleider in de productie van cannabisgeneesmiddelen schrijven ze in het persbericht.

“(…)enthousiast over de kansen die ons te wachten staan ​​nu we al onze mogelijkheden met toegevoegde waarde gebruiken”

“Aangezien deze eerste verzending en eerste verkoop aan Duitsland de intrede van MediPharm Labs markeren in de internationale farmaceutische industrie binnen een grote Europese markt, zijn we enthousiast over de kansen die ons te wachten staan ​​nu we al onze mogelijkheden met toegevoegde waarde gebruiken”, aldus Warren Everitt, CEO, MediPharm Labs Australië.

MediPharm Labs verwacht dat de verzending van white label-producten naar zijn Duitse klanten in 2021 en daarna zal doorgaan. Na volledige lancering zal MediPharm werken aan het innoveren van hun aanbod voor de Duitse markt en het aanbod uitbreiden naar andere Europese landen waar de regelgeving dit toelaat.

Keith Strachan, President en Interim Chief Executive Officer liet weten in het persbericht: “Ik ben trots op de vooruitgang van MediPharm Australia bij het licentiëren en operationaliseren van dit unieke GMP-platform. Deze Australische hub stelt ons in staat om onze focus op gediversifieerde inkomsten te versterken met meerdere producten in meerdere rechtsgebieden.”

Groeiende Duitse markt voor medicinale cannabis

Cannabis is in Duitsland sinds 2017 toegestaan ​​voor therapeutisch gebruik en kan bij ernstige ziekten worden voorgeschreven door een arts. Met meer dan 83 miljoen inwoners die profiteren van brede toegang tot gezondheidszorg, vertegenwoordigt Duitsland momenteel naar schatting 75% van de huidige EU-markt voor medicinale cannabis. In 2020 werden in Duitsland meer dan 320.000 cannabisrecepten goedgekeurd, op basis van het gemiddelde van januari – september geëxtrapoleerd naar 12 maanden.

Het Medical Cannabis Network meldt dat de markt voor medicinale cannabis in Duitsland momenteel wordt geschat op tussen de € 150 miljoen en € 175 miljoen, ondanks dat slechts ongeveer 10% van de 20.000 apotheken in Duitsland die momenteel medicinale cannabisproducten verkopen. Met meer bewustwording en voorlichting schat het Medical Cannabis Network dat de dominantie van Duitsland op de Europese cannabismarkt zou kunnen groeien tot € 1,5 miljard tegen 2025.

Meer verdieping? Lees de analyse van Jef Martens over of Nederland nog op niveau van Duitsland kan komen met medicinale cannabis.

- Advertentie -

Exit mobile version