- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Mexico maakt regulering medicinale cannabis definitief, details bekend

Mexico maakt regulering medicinale cannabis definitief, details bekend

De medicinale cannabis wetgeving is daarmee nu van kracht geworden.

0
mexico cannabis legalisatie
- Advertentie -

Het Mexicaanse ministerie van Volksgezondheid heeft vorige week dinsdag details van de wetgeving gepubliceerd om het gebruik van medicinale cannabis te reguleren.

Medicinale cannabis wetgeving nu van kracht

De nieuwe verordening is ondertekend door president Andres Manuel Lopez Obrador en stelt farmaceutische bedrijven nu in staat medisch onderzoek naar cannabisproducten te beginnen.

De primaire focus ligt op cannabisteelt, zowel voor onderzoek als voor de vervaardiging van farmaceutische of farmacologische producten

Volgens de nieuwe medicinale regels moeten bedrijven die onderzoek willen doen toestemming krijgen van de Mexicaanse gezondheidsregelgever COFEPRIS, en dit onderzoek moet worden gedaan in strikt gecontroleerde, onafhankelijke laboratoria.

De primaire focus ligt op cannabisteelt, zowel voor onderzoek als voor de vervaardiging van farmaceutische of farmacologische producten.

De wetgeving staat openbaar en particulier onderzoek toe en voorziet in maatregelen voor kwaliteitscontrole, waaronder good manufacturing practices.

Mexico daarnaast bezig cannabis volledig te legaliseren

Verwacht wordt dat nog dit jaar Mexico cannabis volledig zal legaliseren. Een wet is aangenomen door de Senaat, waardoor het nu naar het Huis van Afgevaardigden gaat (dat is inderdaad tegenovergesteld ten opzichte van de VS) en in februari zal worden behandeld. Verwacht wordt dat het Congres de wet zal aannemen.

Mexico is een goed voorbeeld voor een land waar de War on Drugs meer schade heeft toegebracht dan de drugs zelf. De oprukkende legalisatie van cannabis in de VS (en Canada wat in 2018 al legaliseerde) heeft ervoor gezorgd dat de kartels daarnaast minder verdienen. Het zou dus zomaar kunnen dat nog dit jaar je een roadtrip kan plannen van het meest zuidelijke punt van van Noord-Amerika in Mexico naar het meest noordelijke punt in Canada waarbij tijdens de gehele route cannabis legaal is.

- Advertentie -

Exit mobile version