- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Nieuws Skittles® maker Mars Wrigley klaagt Zkittlez strain makers aan

Skittles® maker Mars Wrigley klaagt Zkittlez strain makers aan

De echte Skittles® maker Mars Wrigley (van inderdaad, ook de Mars repen) is een rechtszaak begonnen tegen de makers van de Zkittlez wiet.

0
Mars Wrigley Skittles Zkittlez rechtszaak
- Advertentie -

Precies in dezelfde week als dat een stuk op deze site verscheen over de Zkittlez strain, valt er in een persbericht te lezen dat de echte Skittles® maker Mars Wrigley (van inderdaad, ook de Mars repen) een rechtszaak is begonnen.

Echte Skittles® producent klaagt Zkittlez aan

Mars Wrigley heeft deze week juridische stappen ondernomen in zowel de Verenigde Staten als Canada om de illegale cannabisindustrie een sterk signaal te sturen om te stoppen met het illegaal gebruiken van de merken en producten van het bedrijf. De rechtszaak is bedoeld om het illegale en gevaarlijke misbruik van de wereldberoemde handelsmerken te stoppen bij de marketing en verkoop van edibles, die sterk lijken op de originele producten van Mars Wrigley, zoals SKITTLES® en STARBURST®. Mars Wrigley produceert of verkoopt geen producten die THC bevatten.

Mars Wrigley veroordeelt met klem het gebruik van populaire snoepmerken bij de marketing en verkoop van THC-producten

Net als andere merken voor verpakte consumentengoederen, worden Mars Wrigley-merken zonder toestemming gebruikt om nep-THC-verpakkingen te maken, die leeg worden verkocht en vervolgens gevuld met THC-geïnfuseerde snoepjes om THC-producten op de markt te brengen en te verkopen die er in wezen uitzien als echte snoepjes.

Mars Wrigley veroordeelt met klem het gebruik van populaire snoepmerken bij de marketing en verkoop van THC-producten, wat schromelijk bedrieglijk en onverantwoordelijk is. Het gebruik van de merken van Mars Wrigley op deze manier is ongeoorloofd, ongepast en moet worden stopgezet, vooral om kinderen te beschermen tegen het per ongeluk inslikken van deze onwettige THC-producten.

Mars Wrigley heeft in de VS een aanvullende rechtszaak aangespannen tegen een bedrijf dat een wietsoortje en aanverwante producten verkoopt onder de naam Zkittlez, die een extreme gelijkenis vertoont met een merk Mars Wrigley. De juridische acties van Mars Wrigley in de VS en Canada zijn een bewijs van haar toewijding om de distributie van deze schadelijke THC-producten te stoppen.

Vergelijkbare rechtszaken komen steeds vaker voor

Het lijkt aanvankelijk leuk en grappig om je wiet soortje of product te vernoemen naar een bestaand iets, maar als je daar de rechten niet voor hebt levert het flinke rechtszaken op waarna de naam verandert moeten worden. Daarom is het tegenwoordig ook G.S.C. (Girl Scout Cookies) en G.G.#4 (Gorilla Glue #4, of Original Glue), want de Girl Scouts maar ook de echte Gorilla Glue makers spanden al rechtszaken aan. Het probleem zal echter niet zomaar weg gaan. De legale markt zal zich snel aanpassen en kan andere namen gebruiken, maar de illegale markt hoeft zich uiteraard nergens aan te houden. Daarom is het immers illegaal.

- Advertentie -

Exit mobile version