- Advertentie -
Home Wietproef Start wietexperiment in Breda en Tilburg op 15 december 2023

Start wietexperiment in Breda en Tilburg op 15 december 2023

Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Na jaren van verwachting en vertraging zal op 15 december eindelijk begonnen kunnen worden aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Volgens bronnen betrokken bij het project zal de aftrap van dit experiment nog voor het einde van dit jaar plaatsvinden in de steden Breda en Tilburg. Dit nieuws werd als eerste gedeeld met De Telegraaf, met de officiële aankondiging door de regering de dag erna.

Update, 15 september: ook NOS bericht ‘Eerste legale cannabis in december te koop in Breda en Tilburg’

Daarin schrijven ze:

Demissionair minister Kuipers van Volksgezondheid had eerder dit jaar aangekondigd dat de aanloopfase met drie telers zou starten, maar de derde teler is niet op tijd klaar. “Voor het behouden van draagvlak voor het experiment, hebben wij besloten om af te wijken van de voorwaarde dat minimaal drie telers gereed moeten zijn“, schrijven hij en zijn collega Yesilgöz van Justitie in een brief aan de Tweede Kamer.

Verder valt op de Rijksoverheid website te lezen:

Het kabinet heeft besloten dat de aanloopfase van het experiment gesloten coffeeshopketen start op 15 december 2023. Uit de meest recente planning blijkt dat in het vierde kwartaal van 2023 naar verwachting twee legale telers gereed zijn voor levering aan coffeeshops. Dat is voldoende om in Breda en Tilburg te kunnen starten met de aanloopfase van het experiment. In deze fase mogen deelnemende coffeeshops uit deze gemeenten zowel de legaal geteelde als de gedoogde producten aanbieden. Naar verwachting kunnen de volgende twee telers in februari 2024 starten met de levering aan coffeeshops in Breda en Tilburg.

Volgens bronnen van De Telegraaf zal het wietexperiment officieel van start gaan in het vierde kwartaal van dit jaar in de steden Tilburg en Breda.

Andere deelnemende gemeenten kunnen zich aansluiten in het eerste kwartaal van het volgende jaar, mits de telers gereed zijn en er voldoende aanbod is.

Uitgestelde start van experiment dreigde door kabinetssamenstelling, maar gaat nu toch van start

De val van het Rutte IV-kabinet bracht de wietproef opnieuw in gevaar. Echter, eerder deze week haalde het parlement het onderwerp van de controversiële onderwerpen lijst, wat betekent dat het demissionaire kabinet kan doorgaan met de plannen zonder deze over te laten aan het volgende kabinet.

- Advertentie -

Exit mobile version