- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Nieuws Studie: legale cannabisindustrie in Canada mist diversiteit

Studie: legale cannabisindustrie in Canada mist diversiteit

Een beleidsnota van de Centre on Drug Policy Evaluation en de Universiteit van Toronto vond een gebrek aan diversiteit in de Canadese cannabisindustrie.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Een beleidsnota die afgelopen woensdag is vrijgegeven door het Centre on Drug Policy Evaluation en de Universiteit van Toronto die ras en geslacht van leidinggevenden en directeuren in de Canadese cannabisindustrie onderzoekt, heeft uitgewezen dat zwarte en inheemse mensen, en vrouwen, ondervertegenwoordigd zijn in leidinggevende posities over de hele linie en dus diversiteit mist. Dat maakten ze bekend in een persbericht.

Leiders in de cannabisindustrie van Canada voornamelijk blank (84%) en man (86%), diversiteit gemist

Volgens de nieuwe beleidsnota zijn leiders in de cannabisindustrie voornamelijk blank (84%) en man (86%). Niet-blanke industrieleiders zijn in de minderheid (6% Zuid-Aziatisch, 3% Oost- en Zuidoost-Aziatisch, 2% inheems, 2% Arabisch, 1% Zwart en 1% Latinx).

Het onderzoek onderzocht het ras en geslacht van alle leidinggevenden op C-niveau en raden van bestuur van erkende cannabisproducenten en hun moedermaatschappijen die in Canada actief zijn. De analyse biedt een momentopname van de legale cannabisindustrie en omvat 700 leidinggevenden en directeuren van 222 organisaties (166 gelicentieerde producenten en 56 moederbedrijven).

Reactie Dr. Akwasi Owusu-Bempah, assistent-professor bij de afdeling Sociologie bij de Universiteit van Toronto en senior auteur van de beleidsnota

“Nu Canada het tweejarig jubileum nadert van de nationale regulering van recreatieve cannabisproductie en -verkoop, toont deze analyse aan dat er nog veel werk te doen is om een ​​diverse legale cannabisindustrie tot stand te brengen”, aldus Dr. Akwasi Owusu-Bempah in het persbericht, assistent-professor bij de afdeling Sociologie bij de Universiteit van Toronto en senior auteur van de beleidsnota. “Hoewel dit niet suggereert dat legalisatie is mislukt, benadrukt het wel dat het cannabisbeleid moet evolueren om aan het moment te voldoen. Alleen dan kunnen we beginnen met het rechtzetten van het onrecht dat wordt ervaren door raciale groepen die onevenredig zijn benadeelt door het cannabisverbod.”

“Hoewel dit niet suggereert dat legalisatie is mislukt, benadrukt het wel dat het cannabisbeleid moet evolueren om aan het moment te voldoen.(…)”

Deze groepen zijn onevenredig zwaar getroffen door het cannabisverbod in Canada, de Verenigde Staten en elders. Voor belanghebbenden die worden gemotiveerd door rechtvaardigheid, biedt dit onderzoeksproject een unieke, uitgebreide en systematische kijk op het ras en het geslacht van degenen met de grootste invloed en financiële belangen in de legale cannabisindustrie van Canada.

“Cannabislegalisatie is in november in vier staten op de agenda”, zei Tahira Rehmatullah van Highlands Venture Partners en T3 Ventures in het persbericht, die niet betrokken was bij het onderzoeksproject. “Zonder proactieve inspanningen om deze groepen en vrouwen op te nemen en prioriteit te geven, kunnen we verwachten dat dezelfde krachten ongelijke en uitsluitende legale cannabisindustrieën creëren.”

Naarmate een groeiend aantal evolueert in de richting van wettelijke regulering van niet-medicinale cannabismarkten, benadrukt deze analyse het risico dat legale markten historisch overgecriminaliseerde raciale groepen kunnen uitsluiten.

Verschillende aanbevelingen

In de beleidsnota worden verschillende aanbevelingen gedaan om de ondervertegenwoordiging en dus te weinig diversiteit van raciale groepen en vrouwen structureel aan te pakken:

  • Ten eerste kunnen sociale-gelijkheidsprogramma’s zoals die zijn ingesteld in Californië, Massachusetts en Illinois worden aangenomen om gerichte toegangswegen tot de cannabisindustrie te bieden aan ondervertegenwoordigde groepen.
  • Ten tweede kunnen belastinginkomsten uit de verkoop van cannabis worden gebruikt om financiële bedrijfsontwikkelingsprogramma’s te ondersteunen die gericht zijn op het verlagen van toetredingsdrempels.
  • Naast overheidsregulering kunnen particuliere actoren strategieën toepassen om hun leidinggevenden en bestuurders te diversifiëren.
- Advertentie -

Exit mobile version