- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Taliban verbiedt de teelt van cannabis en hennep in Afghanistan

Taliban verbiedt de teelt van cannabis en hennep in Afghanistan

De Taliban heeft de teelt van cannabis en hennep in Afghanistan verboden en overtreders zullen gestraft worden volgens Sharia-wetten.

0
cannabis in Afghanistan
Afbeelding gegenereerd met AI.
- Advertentie -

De Taliban heeft een verbod aangekondigd op de teelt van hennep of cannabis in Afghanistan. De leider van de Taliban, Hibatullah Akhundzada, heeft op zondag een officieel bevel uitgevaardigd waarin staat dat de teelt van cannabis in het hele land verboden is en bij overtreding zal de plantage vernietigd worden en overtreders zullen gestraft worden volgens de Sharia-wetten.

Afghanistan verbiedt cannabisteelt, overtreders krijgen straffen volgens Sharia-wetten

“Cultivatie in het hele land is volledig verboden en als iemand ze teelt, zal de plantage worden vernietigd. De rechtbanken hebben ook opdracht gekregen om de overtreders te straffen volgens de Sharia-wetten,” luidt de verklaring.

“Cultivatie in het hele land is volledig verboden en als iemand ze teelt, zal de plantage worden vernietigd(…)”

Cannabis is een van de meest geproduceerde gewassen door boeren in het hele land, en Afghanistan werd in 2010 de belangrijkste leverancier volgens de VN.

Hasj geproduceerd in Afghanistan is niet alleen gevonden in naburige regio’s, maar ook in het Midden-Oosten, in delen van Centraal- en Oost-Europa, in Centraal-Azië en de Kaukasus, volgens het VN-rapport. Maar ook in Nederland in de coffeeshops.

Het rapport benadrukt dat Afghanistan het op één na meest gerapporteerde land is, na Marokko, als de oorsprong van in beslag genomen hasj wereldwijd.

Afghanistan is daarnaast al jaren ‘s werelds grootste producent van opium, een pasta die wordt gewonnen uit papavers en verwerkt tot heroïne.

Volgens het UNODC maakt de huidige beperkte economische mogelijkheden huishoudens nog kwetsbaarder om zich bezig te houden met illegale activiteiten zoals de teelt van cannabis.

Volgens een rapport van de UNODC bedroeg Afghanistan’s inkomen uit opiaten in 2021 tussen de $ 1,8 en $ 2,7 miljard in 2021. Verder zegt het dat er veel meer geld wordt verzameld langs illegale drugstoeleveringsketens buiten Afghanistan.

- Advertentie -

Exit mobile version