- Advertentie -
Home Canada Canadese wiet goed voor 1 miljard dollar belastinginkomsten sinds 2018

Canadese wiet goed voor 1 miljard dollar belastinginkomsten sinds 2018

Er is inmiddels voor zo'n 1,02 miljard Canadese dollar aan belastinginkomsten voor de federale overheid door de cannabisindustrie vanaf 2018 gegenereerd.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Eerder deze week maakte MJBIZDAILY bekend dat het uit gegevens van het Canada Revenue Agency (CRA) heeft kunnen opmaken dat de legale Canadese cannabisindustrie sinds 2018 inmiddels voor zo’n 1 miljard (Canadese) dollar (690 miljoen euro) aan belastinginkomsten heeft gezorgd.

1,02 miljard Canadese dollar aan belastinginkomsten door de cannabisindustrie vanaf 2018

Er zou voor zo’n CA $ 862,3 miljoen aan totale accijns op cannabisproducten tussen de fiscale jaren 2018-19 en 2020-21 zijn behaald en CA $ 160,2 miljoen daarna, wat samen goed is voor zo’n CA $ 1,02 miljard.

Een mooi getal, maar de Canadese cannabisindustrie heeft het niet makkelijk.

Zo werd recentelijk nog een class action-rechtszaak gestart vanwege financiële discriminatie van de cannabisindustrie door de banken.

Als alle belastingen – provinciaal en federaal – worden meegerekend, verdienden de Canadese regeringen in het fiscale jaar 2021-2022 CA$ 1,6 miljard aan de verkoop van cannabis.

Al meer dan 10 miljard dollar aan belastinginkomsten in de Verenigde Staten

Daarnaast werd er in de Verenigde Staten, waar het niet net zoals in Canada ook landelijk is gelegaliseerd, al voor meer dan tien miljard dollar inmiddels binnen geharkt aan belastinginkomsten door de verschillende staten die cannabis hebben gelegaliseerd. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er in de Verenigde Staten bijna tien keer zo veel mensen wonen als in Canada. Ook zijn ze voor de berekening in de Verenigde Staten eerder gestart met tellen, want daar begon de legalisering van cannabis eerder (medicinaal 1996, recreatief 2014) dan in Canada (2018).

- Advertentie -

Exit mobile version