- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Column: Cannabis gebruiken in Nederland mag ook best leuk zijn, toch?

Column: Cannabis gebruiken in Nederland mag ook best leuk zijn, toch?

Mauro werpt een balletje op voor het (uiteindelijk) mogelijk maken van vergunningen voor cannabis evenementen, restaurants en andere cannabisvriendelijke plekken.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Goed, we zijn nog niet eens echt van start met het Experiment gesloten coffeeshopketen. Maar toch wil ik alvast een balletje opwerpen in deze column voor wanneer we alweer een paar stappen verder zijn.

Vergunningen voor cannabis evenementen…

Waar ze in de Verenigde Staten en Canada er nu achter komen dat je niet alleen de verkoop en de productie moet reguleren van cannabis, hebben we hier in ieder geval alvast de consumptie ruimtes met dank aan de coffeeshops. Tenminste, als ze nog bezoekers binnen laten consumeren.

In de Verenigde Staten hangt het veelal per staat af, en soms nog meer op lokaal niveau, wat de mogelijkheden zijn. Maar op enkele vlakken zijn ze al veel vooruitstrevender dan ons.

Om met een van die vooruitstrevende staten te beginnen, Californië (ondanks de ook vele problemen die nog opgelost moeten worden). Daar kan namelijk ook een vergunning worden aangevraagd voor een cannabis evenement waar cannabis mag worden verkocht, zoals valt te lezen in de opsomming van verschillende vergunningen op de Department of Cannabis Control (DCC) website:

  • Cannabis kweken (teelt)
  • Cannabis vervoeren (distributie)
  • Cannabisproducten maken (productie)
  • Cannabis of cannabisproducten testen (testlaboratorium)
  • Cannabis verkopen (detailhandel)
  • Een evenement houden waar cannabis wordt verkocht (organisatoren van evenementen)

Wat dan weer opvalt aan die opsomming is dat er voor een plek om cannabis te consumeren geen vergunning wordt aangeboden (maar wel op lokaal niveau). Dat is inmiddels wel zo in Las Vegas, Denver en New York.

Maar die evenementenvergunning maakt wel evenementen zoals een Emerald Cup of een Cannabis Cup (High Times) mogelijk.

… en vergunningen voor cannabis (vriendelijke) restaurants

Wel was er in Californië een van de eerste restaurants die openlijk cannabis vriendelijk was en waar je zelfs cannabis ook kon kopen, naast dat je wat eten en drinken daar kon krijgen en veroberen.

Vrij vertaald van de website van het restaurant (dat momenteel overigens gesloten lijkt):

Het Original Cannabis Cafe is een gastvrije ruimte voor cannabiskenners en nieuwsgierigen naar cannabis. Ons uitgebreide (wiet)menu biedt alles van pre-rolls, bloemen, kleine edibles en dranken tot premium rookaccessoires en helemaal tot concentraten voor ervaren connaisseurs. Als je nieuw bent met cannabis of al een tijdje niet hebt geconsumeerd, zullen onze Flower Hosts aanbevelingen doen en je ervaring begeleiden.

Ons café biedt toeristen en de lokale bevolking de mogelijkheid om cannabis te ervaren in een gezellige restaurantachtige sfeer. Er bestaat al meer dan 100 jaar niet zoiets als dit, daterend uit het pre-verbodstijdperk van cannabis tea pads. We zijn verheugd om de standaard te zetten voor wat een in de VS gevestigd cannabiscafé is, en deze zeldzame ervaring te delen met onze gelijkgestemde (en nieuwsgierige) cannabisgemeenschap.

En dat is legaal, met dank aan de lokale politiek zo blijkt:

Ja, we zijn echt EN legaal.

The Original Cannabis Cafe is ‘s werelds eerste cannabiscafé dat dagelijks vers voedsel, koffie, sap en cannabis van de boerderij serveert. Het is een creatieve onderneming die meer dan drie jaar geleden begon met het idee om een leuker en socialer alternatief te creëren voor langsgaan bij een dispensary. We zijn meer dan trots om ons concept eindelijk met de wereld te delen. Alles is mogelijk gemaakt door de City of West Hollywood en hun visie op het creëren van ervaringen en bestemmingen die uitnodigend zijn voor cannabisgebruikers. We zijn dankbaar voor de stad en hun voortdurende steun bij de ontwikkeling van het café. West Hollywood creëerde acht licenties voor cannabisgebruik en werkt samen met het graafschap en de staat Californië aan alle legale logistiek. We hebben als eerste van meer dan 300 aanvragers een vergunning aangevraagd en gekregen, waarmee Cannabis Cafe het eerste bedrijf in de VS is dat een volledig legale vergunning voor cannabisgebruik heeft gekregen. Dankzij het harde werk van de stad kunnen we ons concentreren op de ervaring van het café en zijn we verheugd om deel uit te maken van de West Hollywood-gemeenschap. We hopen dat Cannabis Cafe door deze revolutionaire en baanbrekende reis de pioniersgeest van deze geweldige stad nog vele jaren eert en belichaamt.

Dat wil je toch ook in Nederland? Goed, hier hebben we gelukkig ook coffeeshops zoals The Grass Company die wel degelijk eten aanbieden uit een professionele keuken én waar je bij mag roken (zonder tabak uiteraard) of verdampen. Maar een stapje verder zou zijn als je van het eten ook high zou worden doordat er actieve THC in is verwerkt.

Cannabis in Nederland mag best ook leuk zijn

Er zijn daarnaast vast nog vele andere ideeën die cannabis weer een beetje leuker maken, in plaats van alleen maar maatregelen om het nog saaier te maken. Maar hier heb ik in ieder geval alvast twee voorbeelden gegeven van hoe het ook kan. Laten we dan ook zeker hopen dat het zich in het buitenland allemaal maar lekker snel door blijft ontwikkelen. Tegen de tijd dat we er hier dan eindelijk over kunnen nadenken, kunnen we alvast naar hun wijzen.

- Advertentie -

Exit mobile version