- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Column: Gweedo over zijn 20 april bij coffeeshop Club 69 in Maastricht

Column: Gweedo over zijn 20 april bij coffeeshop Club 69 in Maastricht

Gweedo vertelt in zijn nieuwe column hoe hij 20 april, oftewel '420', heeft beleefd vorige week bij coffeeshop Club 69 in Maastricht.

0
- Advertentie -

20 april, internationale dag van de cannabis. Na 2 jaar geen festiviteiten had ik mij er erg op verheugd. Ook had ik mij deze dag vrij gepland van verplichtingen, zodat ik mij die dag volledig op de cannabis kon storten. Opstaan met een dikke joint en dan de hele dag die vibe proberen vast te houden.

Den Haag? Amsterdam? Of toch Maastricht?

De voorbereidingen en het plannen van 420 is bij mij al voorpret. Nu het weer kon, was ik mij aan het bedenken wat ik dit jaar zou gaan doen. Ik had gedacht om misschien naar Den Haag te gaan. Daar ken ik enkele zeer aardige cannabis liefhebbers waarmee je wel een goed feestje kan bouwen. Ook voor goede wiet kan je in Den Haag terecht. Het is dan ook een stad om een goede coffeeshop tour te houden.

De tweede optie was om naar Amsterdam te gaan. In het verleden heb ik mij hier dikwijls zeer goed vermaakt en niet alleen met 420. Ik had een uitnodiging om in de hoofdstad naar een shop te komen waar een grote smoke sessie gehouden zou worden. Ik heb de foto’s op Instagram gezien en zag dat ze tent goed blauw van de rook hadden gezet. Maar deze heb ik aan me voorbij laten gaan. We hadden andere plannen.

Een ouderwetse 420 smoke sessie in coffeeshop Club 69

Ik zit nu al een tijd op Instagram. Mijn bedoeling was om daar mensen te vinden met dezelfde hobby als ik. Dit is op Instagram niet moeilijk, je vind er stoners uit de hele wereld die hun pracht en praal tentoonstellen.

Het idee was om daar samen bij elkaar te komen en het kruid te eren

Nu wil het toeval dat een paar van deze 420 Instagrammers enkele kilometers, zelfs enkele straten, van mij vandaan wonen. Zit je daarvoor op het wereld wijde web, lachen toch! Nu we dit weten spreken we regelmatig af in onze favoriete coffeeshop, Club 69. Zo ontstond ook het idee om 420 met z’n allen daar te gaan vieren.

Het idee was om daar samen bij elkaar te komen en het kruid te eren. Maar ik had van tevoren niet gedacht dat we zo in de watten gelegd zouden worden. Ik was dan ook niet de enige die hiervan genoot. Het was er een bont gezelschap met bekende en minder bekende mensen uit de cannabis wereld. Het begon al meteen met het draaien van joints. Waarna de staff van de shop ons trakteerde op drinks en donuts. Ondertussen namen we het Indica menu door.

Spoed bezoekje aan growshop Organic Earth

Na deze eerste sessie was het tijd om een luchtje te scheppen. Ik besloot om even binnen te lopen in de eerste en beste growshop van Limburg, Organic Earth. Die ligt iets verderop als Club 69, op de Brusselsestraat in Maastricht.

Het was er erg druk, tijd voor een praatje was er niet echt. Ik loop regelmatig binnen, dus dat komt een andere keer wel weer. Ik heb reeds zaadjes van de Organic Earth winkel ontkiemd waar ik deze zomer nog wel iets over laat weten.

Decadente joints

Terug in de coffeeshop was het milkshake time. Heerlijk, zo’n grote coupe bereid met verse aardbeien. Ondertussen werd er weer flink gedraaid en gerookt. Breeder Karma Genetics trakteerde ons op grote lekkernijen.

van zoete fruitsmaakjes tot Haze soorten die je 20 jaar terug in de tijd zetten

Hij had uiteenlopende soorten bij zich, van zoete fruitsmaakjes tot Haze soorten die je 20 jaar terug in de tijd zetten. Met als klapper een joint van 6 gram bloemen en 3 gram rosin. Gedraaid door de meester zelf. Decadente joint! Je ziet ze veel op Instagram, maar het is toch zwaar overdreven. Dat vond hij zelf ook, wat hem siert. Maar ja, het kan en het was immers 420.

Onder het genot overheerlijke pizza hebben we langzaam de avond afgesloten. Ik heb een hele goede feestdag gehad en wil nogmaals iedereen bedanken die deze dag mogelijk maakte. In het bijzonder Club 69 voor al het lekkers, het eten en drinken. Karma voor de overheerlijke cannabis. En een dikke shout out naar iedereen die erbij was! Een om niet snel te vergeten…

- Advertentie -

Exit mobile version