- Advertentie -
Home Cannabis Aandelen De Beursberichten: Tilray grootste stijger met 41,8% t.o.v. vorige week

De Beursberichten: Tilray grootste stijger met 41,8% t.o.v. vorige week

In deze nieuwe editie van De Beursberichten staat wederom alles in het groen. Met name Tilray maakte een flinke stijging door.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)

Na een flinke stijging van de koersen in het begin dit jaar (en beschreven in de Beursberichten van week 1 en week 2 van dit jaar), waren de vorige twee edities van de Beursberichten (week 3 en week 4) wat rustiger met meer stabiliteit van de koersen. Deze week slaat weer alles op groen.

De Beursberichten: week 5

De reden daarvoor is dat de Democratische senaatsleiders Chuck Schumer (D-NY), voorzitter van de Senaatscommissie Financiën Ron Wyden (D-OR) en senator Cory Booker (D-NJ), deze week stappen aankondigden om cannabis in 2021 federaal te legaliseren.

Specifiek voor Tilray was er ook erg goed nieuws: Tilray is het eerste en enige bedrijf geworden met goedkeuring voor de verkoop van medicinale cannabis in Portugal.

Omdat het wederom niet een bedrijf is wat groen uitslaat, maar eigenlijk alle bedrijven die we steevast volgen, gaan we wederom al deze 5 bedrijven bekijken. Voor de goede orde, dat zijn: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Canopy Growth blijft maar stijgen. Vorige week was het aandeel nog 37,83 dollar waard. Vandaag is het 44,94 dollar waard. Een stijging van 18,8%.

Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Evenals Aurora. Aurora was vorige week nog 11,20 dollar per aandeel waard. Vandaag 13,75: een stijging van 22,8%.

Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos was vorige week 10,34 dollar waard per aandeel. Ook Cronos is dus deze week gestegen tot 12,25 dollar per aandeel. Een stijging van zo’n 18,5%.

Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Het effect van het nieuws over Tilray in Portugal is dan ook direct te zien op de beurs. Vorige week was er nog een lichte daling naar 18,55 dollar per aandeel. Vandaag is het 26,31 dollar per aandeel waard. Dat is een stijging van maar liefst 41,8%!

Oorspronkelijk stond Tilray op plaats 4 tussen dit rijtje bedrijven op basis van hun marktwaarde, maar het is inmiddels opgeschoven naar een stevige plaats 2.

 

Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria daalde vorige week nog licht naar 13,01 dollar per aandeel. Maar vandaag is het 16,60 dollar per aandeel waard. Ook een flinke stijging dus voor Aphria, van 27,6%.

Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Tilray grote winnaar van week 5

Tilray was het bedrijf waar als je er aandelen van had vorige week, je erg blij zal zijn met de huidige koers. Maar zoals je ziet in de koersen gaan ook de andere bedrijven lekker mee. Opvallend is dat ondanks de al hoge koers van Canopy Growth, de koers toch kan blijven stijgen.

- Advertentie -

Exit mobile version