- Advertentie -
Home Duitsland Gezondheidsminister Duitsland: nog dit jaar cannabis legalisatie wetsontwerp

Gezondheidsminister Duitsland: nog dit jaar cannabis legalisatie wetsontwerp

De presentatie van het cannabis legalisatie wetsontwerp in Duitsland zal plaatsvinden in de tweede helft van het jaar.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Karl Lauterbach, de minister van Volksgezondheid in Duitsland, heeft tijdens de zomer een “tussentijdse spurt” aangekondigd voor nieuwe medische zorg gerelateerde wetten in Duitsland. De projecten zouden dan tegen het najaar moeten worden doorgevoerd, waaronder een wetsontwerp voor de legalisering van cannabis, liet Der Spiegel eerder deze week weten.

Presentatie cannabis legalisatie wetsontwerp Duitsland in tweede helft van het jaar

Het proces voor de geplande regulering van cannabis moet beginnen met verschillende technische discussies tussen de federale drugscommissaris Burkhard Blienert en nationale en internationale experts.

In de tweede helft van het jaar volgt een wetsontwerp

In de tweede helft van het jaar volgt een wetsontwerp, legde de minister uit. De stoplichtcoalitie wil een “gecontroleerde verkoop van cannabis aan volwassenen voor recreatieve doeleinden in vergunde winkels”, zoals vermeld in het regeerakkoord.

Lauterbach zei daarnaast dat hij zijn oorspronkelijke negatieve standpunt over de kwestie had herzien.

Eerder werd er gevreesd voor uitstel, nadat aangekondigd werd dat dat de plannen in de ‘ijskast’ terecht waren gekomen. Daar is later wel enige nuance over gekomen. Maar het ziet er toch goed uit als we Lauterbach mogen geloven.

Overigens is het goed mogelijk dat het Bundesverfassungsgericht, het Federaal Grondwettelijk Hof afgekort als BVerfG, mogelijk het cannabisverbod ongrondwettig verklaart nog voordat de Duitse politiek concrete actie heeft genomen om cannabis te legaliseren en reguleren.

Update, 10 mei: de minister van Justitie van Duitsland liet op Twitter het volgende weten:

Vrij vertaald:

De legalisatie van cannabis komt eraan. Karl Lauterbach wil in 2022 een wetsontwerp indienen. Het is realistisch mogelijk om de wet in het voorjaar van 2023 te implementeren. We proberen het zelfs eerder te doen: het duurt meestal zes tot negen maanden voordat zo’n wet wordt aangenomen.

Zal ook thuisteelt tot de plannen horen? Wel als het aan coalitiegenoten Die Grünen en de FDP liggen

Die Grünen en de FDP zien cannabis thuisteelt in Duitsland wel zitten als onderdeel van de aanstaande regulering bleek deze week. En ook bij de SPD is er beweging.

- Advertentie -

Exit mobile version