- Advertentie -
Home Coffeeshops GroenLinks en PvdA onderzoeken mogelijkheid van coffeeshop in Dronten

GroenLinks en PvdA onderzoeken mogelijkheid van coffeeshop in Dronten

GroenLinks en PvdA willen door een bijeenkomst te organiseren informatie verzamelen over de vestiging van een coffeeshop in Dronten.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

GroenLinks en de PvdA willen de mogelijkheid van een coffeeshop in Dronten (Flevoland) onderzoeken. Het initiatief begint met een bijeenkomst waarbij deskundigen, instanties en inwoners de kans krijgen om hun standpunten kenbaar te maken. Beide partijen willen een grondig beeld vormen voordat er een definitief besluit wordt genomen.

Gemeente Dronten onderzoekt de haalbaarheid van een coffeeshop

Op dit moment is een coffeeshop niet toegestaan in Dronten. Desalniettemin hebben drie van de vier coalitiepartijen geen bezwaar tegen de oprichting van een legaal verkooppunt voor softdrugs. Alleen het CDA is tegenstander. Drontenaren die wiet of hasj willen kopen, moeten momenteel uitwijken naar coffeeshops in Kampen en Lelystad.

GroenLinks en de PvdA, oppositiepartijen in Dronten, willen onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor een plaatselijke coffeeshop. GroenLinks is in principe voorstander, maar wil eerst voldoende informatie verzamelen om vervolgens een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

GroenLinks ziet coffeeshop als middel tegen straatdealers

“Op dit moment wordt bezit en gebruik van softdrugs gedoogd, terwijl de teelt en handel ervan strafbaar zijn. Dit creëert een onevenwichtige situatie. We willen hierover graag het gesprek aangaan”, verklaart raadslid Hans Hofmeijer-Boon in een persbericht. Daarnaast ziet zijn partij een coffeeshop als een effectief middel om straatdealers aan te pakken. “Dealers bieden vaak naast softdrugs ook harddrugs aan, waardoor de grens tussen beide markten vervaagt.”

PvdA-raadslid Sandra Nobel staat nog niet direct te springen bij het idee van een coffeeshop in Dronten, maar is wel bereid om zich door professionals te laten informeren.

Deze informatiebijeenkomst zal plaatsvinden. Beide politieke partijen hebben het onderwerp op de agenda gezet en dit zal resulteren in een vergadering waarbij “professionals, instanties en inwoners de gelegenheid krijgen om de raad te informeren”. GroenLinks en de PvdA willen een breed scala aan informatie vergaren over alle aspecten die gepaard gaan met de vestiging van een coffeeshop.

Noordoostpolder opent de deur voor een coffeeshop onder strenge voorwaarden

In Noordoostpolder is men al een stap verder met betrekking tot de vestiging van een coffeeshop. De nieuwe coalitie heeft vorig jaar de mogelijkheid hiervoor opengesteld. Echter, onder strikte voorwaarden. Momenteel wordt er een onderzoek uitgevoerd en de gemeente hoopt tegen het einde van dit jaar een definitief besluit te nemen. De exacte locatie is nog niet bekendgemaakt.

- Advertentie -

Exit mobile version