- Advertentie -
Home Luxemburg Luxemburg organiseert een bijeenkomst met gelijkgestemde landen in juli

Luxemburg organiseert een bijeenkomst met gelijkgestemde landen in juli

Er komt een bijeenkomst over de legalisering van cannabis in Luxemburg voor gelijkgestemde landen zoals Malta, Nederland en Duitsland.

0
luxemburg legalisering cannabis (1)
- Advertentie -

Luxemburg is hard op weg om het tweede land te worden dat thuisteelt legaliseert, nadat Malta vorig jaar het Benelux land voor ging. Maar recentelijk gaf de minister van justitie aan toch méér te willen en ook cannabis volledig te reguleren zodat ook mensen die niet zelf willen kweken, toch aan legale cannabis kunnen komen. Om dat mogelijk te maken belegt het land een bijeenkomst in juli.

Nederland welkom op bijeenkomst in Luxemburg voor gelijkgestemde landen in juli

Heel veel details zijn er nog niet naar buiten gebracht, maar oplettende Twitteraars lazen op de website van het Luxemburgse medium Wort.lu de desbetreffende paragraaf.

In de laatste paragraaf staat namelijk, vrij vertaald:

Het is echter ook een goede zaak dat de nieuwe Duitse regering op het gebied van drugsbeleid in dezelfde richting gaat. “We hebben nu sterke bondgenoten in de grotere regio en ook Nederland en Malta gaan deze weg in. We zijn niet meer alleen.” In juli nodigt Luxemburg gelijkgestemde EU-landen uit voor een bijeenkomst.

Het ziet er dus naar uit dat ook Nederland een uitnodiging zal krijgen. Wie ze precies gaan uitnodigen, is natuurlijk onbekend. Dat zou een minister kunnen zijn, of twee, van Justitie en Veiligheid en/of Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dan horen ze eens direct van hun collega’s over de ontwikkelingen.

Zo heeft Malta dus al eerder thuisteelt gelegaliseerd, is er mogelijk al legale wiet in Duitsland in 2023 en wil Luxemburg de thuisteelt legaliseren en meer. Dat terwijl we in Nederland nog zitten te wachten op de eerste levering vanuit het wietexperiment aan de deelnemende coffeeshops in tien gemeenten, wat ook nog wel eens even kan duren.

- Advertentie -

Exit mobile version