- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Rens over cannabis puur roken en vijf tips voor een betere puur...

Rens over cannabis puur roken en vijf tips voor een betere puur joint

Al bijna 15 jaar consumeert Rens Hoppenbrouwers cannabis. Met grote overgave, en met enorme passie. Toch mankeerde er nog iets aan zijn manier van consumeren. Namelijk door zijn geliefde kruid te mengen met tabak. Dit moet anders, en over dit proces, inclusief enkele handige tips, vertelt hij in deze column.

0
Rens over cannabis puur roken en vijf tips voor een betere puur joint
Foto: Rens
- Advertentie -

Cannabis en tabak. Het zijn eigenlijk op vele vlakken enorme tegenpolen, maar toch wordt het nog massaal gebruikt om samen te mixen. Ongeveer 90% van de Nederlandse cannabis consumenten rookt het liefst zijn jointje wanneer er tabak bij zit. En daar hoor ik zelf helaas ook bij. Of eigenlijk, hoorde. Want sinds 1 juni heb ik besloten om mezelf eens te testen, en minimaal een maand geen tabak te roken.

Rens probeert weer cannabis puur te roken

Ik heb het een aantal jaren geleden al eens geprobeerd, om alleen nog pure cannabis te roken. Helaas kreeg ik toch al snel na 2 maanden de drang om weer met tabak te gaan roken. Het beviel me toch minder goed, ik werd gek van het hoesten en de smaak kwam bij mij slecht door. De wiet die ik kocht in de lokale coffeeshop brandde vaak zwart en was gewoon slecht te roken. Teleurstelling na teleurstelling bracht me terug bij mijn vertrouwde tabaksjoint. 

tijd om het weer eens opnieuw te proberen

Maar nu zijn we een aantal jaar verder, en vond ik het tijd om het weer eens opnieuw te proberen. Mijn kennis van cannabis is een beetje gegroeid, en ook het netwerk voor de fraaiste biologische producten is verstevigd. Daarnaast mag ik een aantal fervente puur rokers als goede vrienden noemen, en die wilde mij er graag mee helpen. Ze kwamen met een aantal tips, die ik graag wil delen met iedereen die er ook over zit te denken om over te stappen naar het puur roken van zijn overheerlijke cannabis. Hier komen ze.

Vijf tips voor een fijnere pure joint ervaring

  1. Deze staat duidelijk op de eerste plek. Zorg voor biologische cannabis van hoogwaardig kwaliteit. Rook het liefst wanneer je weet waar het is gegroeid, en wie het heeft gegroeid. Vaak is een kleine batch van een thuisteler smaakvoller dan een zakje uit je buurt coffeeshop.
  2. Natuurlijk zal je de eerste weken wat meer roken. Dit komt omdat je een bepaald routine of ritme hebt opgebouwd door de nicotine. Die zorgt ervoor dat je wilt blijven roken. Je zult na ongeveer 2 weken merken dat die ochtend en avond joint puur de sigaret is waar je naar verlangt. 
  3. Tipje! Foto: Rens

    De manier van draaien. Dit is zo ongelofelijk belangrijk en was iets waar ik de vorige keer weinig aandacht aan gaf. Maar de manier hoe de joint is gedraaid geeft heel veel effect hoe deze rookt. Daarom zorg dat je joint extreem dik en klein is, in plaats van lang en dun. Door gebruik te maken van 2 of 3 tipjes op elkaar te draaien, zorg je direct voor een brede tip, wat de basis is van een mooie joint. 

  4. Zorg ervoor dat je hem ook goed aandrukt. Bij een joint met tabak wil je het vaak iets losser hebben zodat er genoeg zuurstof doorheen kan komen. Dit wil je eigenlijk zo min mogelijk hebben bij een pure joint. Zo gaat de airflow in de joint soepel, en blijft je joint koel bij elke hijs.
  5. En als laatste tip: Probeer het gewoon. Al is het maar voor 1 dag. En als die dag lukt, probeer dan de maand vol te maken. Je zult merken hoe erg we in de greep zitten van de nicotine en dat cannabis perfect te roken is zonder tabak.

Concluderend

Conclusie van mijn avontuur zonder het bruine kruid: Hoe langer ik zonder tabak rook, hoe meer ik besef hoe enorm naïef ik al deze tijd ben geweest. Ik zou me eigenlijk geen liefhebber mogen noemen. Maar we leren elke dag, en je bent nooit te stoned om te veranderen. Want ik kan je zeggen, dit is echt puur genieten!

- Advertentie -

Exit mobile version