- Advertentie -
Home Canada Skittles producent Mars klaagt succesvol wietwinkels aan in Canada

Skittles producent Mars klaagt succesvol wietwinkels aan in Canada

De rechter beval de drie bedrijven om alle inbreukmakende producten terug te geven en elk Mars $ 45.000 aan schadevergoeding en $ 3.200 aan kosten te betalen.

0
skittles mars wrigley canada wiet winkels
Via Wikimedia Commons door PiccoloNamek
- Advertentie -

De grootste producent van snoepgoed ter wereld Mars Wrigley heeft succesvol wietwinkels in Canada aangeklaagd na het inhuren van privédetectives om undercover producten te kopen die eruitzien als hun verpakking met copyright, maar eigenlijk edibles bevatten.

Vijf bedrijven actief op de zwarte markt in Canada aangeklaagd door Mars Wrigley, drie moeten betalen

Mars Wrigley heeft privédetectives in Canada ingehuurd om undercover te gaan om proberen producten te kopen die eruitzien als hun verpakking met copyright. Echter zat waren het niet hun producten, maar snoepgoed door derden gemaakt waar THC aan is toegevoegd.

Een rechter van het federale gerechtshof zei dat hoewel het eigendom van de online winkels duister was, de makers van de edibles duidelijke oplichters waren en de reputatie van de populaire snoep schaden.

“Het feit dat Skittles een snoepgoed is dat aantrekkelijk is voor kinderen, versterkt de noodzaak om het gedrag van de beklaagden aan de kaak te stellen”, zei rechter Patrick Gleeson in een uitspraak die maandag werd gepubliceerd.

Voor de goede orde, de producten waren niet te koop in de gereguleerde winkels. Maar op de zwarte markt, die ook online actief is.

Mars Canada Inc., een dochteronderneming van Mars Inc., ging achter vijf eigenaren aan die volgens het bedrijf in Canada zijn gevestigd en cannabisproducten op de markt hebben gebracht of verkocht die de handelsmerken van Mars en de Canadese cannabiswetten schenden.

Het bedrijf beweert in documenten die voor de rechtbank zijn ingediend dat de niet-geautoriseerde producten vaak echte Skittles zijn, bespoten of doordrenkt met THC en opnieuw verpakt voor verkoop.

Gleeson ontdekte dat verpakkingen en logo’s op geadverteerde cannabisproducten “bijna identiek” waren aan de officiële Skittles-verpakkingen. Hij ontdekte ook dat de cannabisproducten waarschijnlijk het echte product hebben beschadigd.

“Het onwettige karakter van het inbreukmakende product en de negatieve publiciteit die het heeft aangetrokken, hebben waarschijnlijk een negatief effect gehad op de goodwill (van het merk Skittles), waardoor de waarde waarschijnlijk is gedaald”, zei hij.

“We hebben deze rechtszaken in 2021 ingediend omdat we het gebruik van populaire snoepmerken in de marketing en verkoop van THC-producten sterk veroordelen(…)”

Gleeson beval de drie bedrijven om alle inbreukmakende producten terug te geven en elk Mars $ 45.000 aan schadevergoeding en $ 3.200 aan kosten te betalen.

Een woordvoerster van het bedrijf van Mars Canada liet aan de National Post weten dat de snoepmaker vertrouwen in zijn producten waardeert: “We waren diep verontrust toen we zagen dat onze handelsmerken op ongeoorloofde en ongepaste manieren werden gebruikt om illegaal THC-geïnfuseerde producten te verkopen”, zei de woordvoerster. “We hebben deze rechtszaken in 2021 ingediend omdat we het gebruik van populaire snoepmerken in de marketing en verkoop van THC-producten sterk veroordelen, wat in strijd is met de Canadese Cannabiswet en illegaal is in Canada.”

Vorig jaar klaagde het bedrijf ook al succesvol de makers van de Zkittlez wiet aan, die sindsdien door het leven gaat als ‘Original Z’. Maar iedereen noemt het nog steeds Zkittlez.

- Advertentie -

Exit mobile version