- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Tsjechische minister van Financiën: ‘Liefst als eerste cannabis legaliseren’

Tsjechische minister van Financiën: ‘Liefst als eerste cannabis legaliseren’

De legalisatie van cannabis is onvermijdelijk volgens de minister van Financiën, dus dan het liefst als eerste in Tsjechië.

0
Tsjechië cannabis legalisering legalisatie regulering cannabismarkt
- Advertentie -

Eerder deze maand werd een interview afgenomen met de Tsjechische minister van Financiën waarin hem werd gevraagd naar de plannen van de Tsjechische regering om cannabis te gaan legaliseren. Daar was hij vrij openhartig in.

Zo waren Zbyněk Stanjura zijn antwoorden, vrij vertaald:

Vraag: Het hoofd van de Piraten, Ivan Bartoš, wilde cannabisbelasting in het pakket opnemen, wat je sowieso van plan bent als onderdeel van het nieuwe systeem van legalisatie en regulering. Waarom heb je dit punt gemist? Je zou kunnen gaan twijfelen of je wel serieus bent met legalisatie.

Antwoord: Dat is zeker niet het geval. Maar ik kan alleen iets belasten dat al legaal is. Dus de eerste stap moet de legalisatie zelf zijn. Als cannabis wordt gelegaliseerd, gaan we er zeker belasting over heffen.

Vraag: Ben je voor?

Antwoord: Ja, ik ben voor. Omdat de vraag niet is of cannabis legaal zal zijn en dus belast zal worden in Europa – de vraag is waar het als eerste zal worden ingevoerd en naar welke overheidsbegrotingen deze belastingen zullen gaan. Daarom is er haast en ik ben een van degenen die zeggen dat het een Europese trend is. Dus laten we het als een feit beschouwen, of we er nu blij mee zijn of niet. Ik heb liever dat dit geld in de Tsjechische begroting terechtkomt dan in de begroting van een van de buurlanden.

Goed nieuws dus. Ook is al een tijdje bekend dat de president van Tsjechië voorstander is van de legalisatie van cannabis. En ook de minister-president van Tsjechië speelde een grote rol in het voorkomen van een verbod op CBD in voedsel.

In september vorig jaar werd meer duidelijk over de plannen van Tsjechië om cannabis te legaliseren.

- Advertentie -

Exit mobile version