- Advertentie -
Home Cannabis Aandelen Aurora rondt verkoop van Canadese kweekfaciliteit Polaris af voor CA$15 miljoen

Aurora rondt verkoop van Canadese kweekfaciliteit Polaris af voor CA$15 miljoen

De Polaris-faciliteit van Aurora werd officieel geopend in januari 2021, maar is inmiddels alweer verkocht voor 15 miljoen Canadese dollars.

0
Aurora The Growery
- Advertentie -

Begin deze maand maakte Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) bekend in een persbericht dat het zijn Canadese recreatieve cannabis kweekfaciliteit Polaris had verkocht voor 15 miljoen Canadese dollars.

De Polaris-faciliteit werd officieel geopend in januari 2021 nadat de voltooiing volgens de regelgevende documenten eind 2019 was gepland.

Aurora kondigde de sluiting aan van de Polaris-faciliteit in augustus 2022, wat impact had voor ongeveer 8% van het personeel dat werd ontslagen. Later zou nog 12% van het personeel worden ontslagen.

De exacte kosten die Aurora heeft betaald om de Polaris-faciliteit te ontwikkelen, zijn onduidelijk. Het bedrijf boekte eerder een bijzonder waardeverminderingsverlies in van CA$ 21,1 miljoen voor de faciliteit tijdens het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2022.

In het persbericht benadrukt Aurora dat de eerder aangekondigde sluiting in het kader van het lopende transformatieprogramma van het bedrijf is.

In Nederland heeft Aurora in wietexperiment teler The Growery geïnvesteerd en neemt het deel aan de medicinale cannabis tender.

- Advertentie -

Exit mobile version