- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Column over cannabis vaporizers (verdampers) en vaporizer onderdelen

Column over cannabis vaporizers (verdampers) en vaporizer onderdelen

Mauro komt bij zijn zoektocht naar vaporizer onderdelen steeds vaker uit in het buitenland. Hoe en waarom in deze nieuwe column.

0
vaporizers verdampers onderdelen vapexhale puffco focus v carta dynavap
Van links naar rechts: de VapeXhale, Dynavap, Focus V Carta en Puffco Plus.
- Advertentie -

Terwijl veel Nederlandse cannabis consumenten nog steeds nog nooit een cannabis vaporizer hebben gebruikt of überhaupt hebben gezien, was mijn introductie met vaporizers (of verdampers in het Nederlands) al vrij snel nadat ik begon met blowen destijds. Toen ik zo’n tien jaar geleden met mijn huisgenoten mijn vorige site begon was ik dan ook al snel reviews aan het maken, omdat een van mijn huisgenoten toen al met vaporizers bezig was. Sindsdien heb ik ze bijna allemaal wel geprobeerd of mogen proberen ter review.

Vaporizer onderdelen bijna nergens meer te krijgen na jaren trouwe dienst

Maar er gaat ook wel eens een onderdeel stuk, of kwijt. Aanleiding voor deze column was dan ook dat ik wederom in het buitenland moest zoeken naar vaporizer onderdelen. En dat was zeker niet de eerste keer, en waarschijnlijk ook niet de laatste.

Ik gebruik er namelijk vier vrij regelmatig, afhankelijk van de situatie. Ben ik onderweg, heb ik de keuze tussen de DynaVap, Puffco Plus pen vaporizer of mijn Focus V Carta e-rig. De laatste twee zijn dus voor concentraten, de Dynavap voor losse wiet. Voor thuis is er de VapeXhale tafel vaporizer waarmee ik én losse wiet kan verdampen, én mee kan dabben.

Uitwijken naar Duitsland voor Puffco en Focus V onderdelen

Echter zijn het allemaal vrij ingewikkelde apparaten, met breekbare onderdelen. Zo wilde ik eens een nieuwe verhittingskamer bestellen voor mijn Puffco Plus. Maar sinds dat er geen Nederlandse groothandel meer doet in het toch erg populaire merk Puffco, moet ik uitwijken naar bijvoorbeeld Duitsland waar ik bij sommige online webshops toch nog iets weet te vinden.

Hetzelfde voor de Focus V Carta, waar ik een simpel en klein onderdeel (de carb cap, waar geen Nederlands woord voor is zover ik weet) voor kwijt was. Ook daarvoor wist ik uiteindelijk in Duitsland wel te vinden wat ik zocht.

Mijn Focus V Carta. Niet zo sexy als een Puffco Peak, maar doet het net zo goed. Op de foto zonder carb cap overigens.

Uitwijken naar Frankrijk voor VapeXhale onderdelen

Vorige week kwam ik er daarnaast achter dat het bedrijf achter VapeXhale er mee is gestopt. Dat terwijl ik de vaporizer nog steeds graag gebruik, voornamelijk om te dabben. Alleen om te dabben heb je zogenaamde VapeXnails nodig, die vanwege het materiaal (glas) erg breekbaar zijn. Ik had er aanvankelijk vijf, maar nu waren er nog maar twee over na een ongelukje.

Mijn VapeXhale Cloud Evo tafelvaporizer.

Niet in Duitsland te vinden, wel in Engeland. Maar bij die Engelse webshop kon ik dan weer niet betalen, want ik heb geen credit card. Paypal was ook geen optie, want die accepteren geen cannabis gerelateerde aankopen wat kan leiden tot boetes als je als webshop het wel toestaat.

Enfin, na wat verder zoeken kwam ik uit bij een vaporizer winkeltje in Parijs. Goed, toch drie bestelt en dan maar hopen dat ze het goed inpakken zodat ze niet kapot arriveren. Gelukkig arriveerden ze gister, en waren ze inderdaad nog heel.

De desbetreffende VapeXnails

De enige uitzondering in dit geheel is de DynaVap. Die gaat niet kapot en reserve onderdelen heb je eigenlijk nooit nodig. Maar als je ze nodig hebt, zijn ze er wel.

Mijn Dynavap vaporizer.

Moraal van het verhaal

De moraal van het verhaal is dus dat ondanks dat je een op het zicht (en aan de reviews) top vaporizer hebt aangeschaft die jaren mee zou moeten kunnen, het maar de vraag is of het product en bijbehorende onderdelen nog wel geleverd worden na een paar jaar. Of dat het bedrijf überhaupt nog bestaat. Nu kan je natuurlijk ook op safe spelen met een Storz & Bickel of een Dynavap, maar dat is wel een heel beperkte keuze… Klik je overigens op onderstaande banner en doe je daarna een aankoop, steun je deze website. Niet dat dit een gesponsorde post is overigens, ik moest mijn verhaal gewoon even kwijt.

- Advertentie -

Exit mobile version