- Advertentie -
Home Cannabisindustrie Columns Column: Gweedo over zijn eerste bezoek aan Spannabis in Barcelona

Column: Gweedo over zijn eerste bezoek aan Spannabis in Barcelona

Deze editie van Spannabis was er een voor in de spreekwoordelijke boeken aldus Gweedo: goed weer, lekker eten en veel cannabis.

0
Gweedo Spannabis Barcelona
- Advertentie -

De heenreis verliep niet geheel vlekkeloos. In Frankrijk bleken er stakingen te zijn, waardoor er geen toestemming werd gegeven om over hun luchtruim te vliegen. Nadat dit eindelijk geregeld was, werden we naar de startbaan geduwd. Bijna in positie klonk er een luide knal. Er zou iets met het neuswiel van het vliegtuig zijn en er moest een engineer uit Engeland komen om te beoordelen of alles nog wel veilig was. Wachten dus.

Verlate aankomst en eerste dag op de beurs

Zes uur later dan verwacht stonden we op de vooravond van de beurs, om middernacht in Barcelona. Alle Cannabis Social Clubs waren of gingen dicht, wat nu? Of ik nog even wilde chillen met de crew van Karma Genetics? Graag! Ik werd daar verwelkomd met een heerlijke wiettop. Een pleister op de wonde voor het wachten.

Vrijdag, de eerste dag van de beurs. Aan de enorme rij bij de entree kon ik al zien dat het goed druk was. Met mijn pasje kon ik gelukkig doorlopen, maar eenmaal op het terrein bleek het daar ook afgeladen vol. Wauw! Cannabis wordt populair. Zoals gezegd, heerlijk weer en de ene na de andere bekende liep ik tegen het lijf. Een zeer gezellige boel allemaal. Eigenlijk moest er ook gewerkt worden, mijn idee was om op de eerste dag mijn zakelijke contacten te gaan bezoeken. Dat dan maar de volgende dag.

Recreëren hoort er ook bij en dat is daar niet moeilijk. Meerdere stands hebben een privé stukje waar je op uitnodiging even discreet een lekkere joint of dab kan nemen. Niet dat dat moet, want buiten op het terrein wordt er volop geconsumeerd. Maar hier zijn wel de lekkerste spullen te proeven.

Ik hou mij nu al bijna 30 jaar bezig met de plant en het is mooi om te zien dat er een hele nieuwe generatie cannabis-liefhebbers ontstaat. De oudere generatie, die ook aanwezig was, is altijd een inspiratie en een voorbeeld voor mij geweest. Door sociale media is er voor de nieuwe generatie veel meer en makkelijker informatie over de plant en zijn product te vinden. Ik voelde me dan ook zeer vereerd om van enkelen van deze nieuwe lichting terug te horen dat ook ik hun heb geïnspireerd tot het kweken.

Cannabis Social Clubs doen denken aan de coffeeshops van vroeger

Missie geslaagd! Niet dat ik perse het geloof moet verkondigen. Maar dat we op een open en vrije manier met cannabis om kunnen gaan. We hoeven niet overal te blowen en vlaggen met wietblad op te hangen, maar we hoeven ons ook niet te verstoppen. De Cannabis Social Clubs vind ik daar een goed voorbeeld van. Het doet mij denken aan de coffeeshops van vroeger, een plek waar je sociaal jezelf kan zijn. Mooi om te zien hoe de cannabis-cultuur zich ontwikkelt en de grote rol die een evenement zoals Spannabis hierin speelt.

Kan er niets aan doen maar dit was mijn soundtrack van dat weekend:

- Advertentie -

Exit mobile version