- Advertentie -
Home Buitenland Nieuws Delaware kan 22ste staat met legale wiet worden, als gouverneur tekent

Delaware kan 22ste staat met legale wiet worden, als gouverneur tekent

Senatoren in Delaware hebben eerder deze week wetgeving goedgekeurd die het bezit van cannabis legaliseert en de markt voor recreatief gebruik reguleert.

0
Delaware cannabis legalisatie Verenigde Staten
- Advertentie -

Met een stemming van 16 tegen 4 keurden eerder deze week senatoren in de Amerikaanse staat Delaware HB 1 goed, die strafrechtelijke en civiele sancties voor het bezit van persoonlijke hoeveelheden cannabistoppen en andere producten, inclusief cannabis parafernalia, verwijdert voor personen van 21 jaar of ouder. Het gebruik van cannabis in het openbaar blijft echter bestraft onder de maatregel, en het bezit van cannabis door minderjarigen blijft onderworpen aan civiele boetes.

Update, 26 april: Delaware legaliseert als 22ste Amerikaanse staat recreatieve cannabis

Wetgevers hebben daarnaast HB 2 goedgekeurd, aanvullende wetgeving die de productie en verkoop van marihuana reguleert en licenties verleent. Senatoren keurden de maatregel goed met 15 tegen 5 stemmen.

“Delaware NORML prijst de Senaat voor de snelle goedkeuring van HB1 en HB2,” zei Laura Sharer, uitvoerend directeur van Delaware NORML in een reactie. “De vooruitgang van deze maatregelen laat de burgers van Delaware zien dat wetgevers zich kunnen richten op het bevorderen van het beleid van cannabis dat gericht is op het bevorderen van de volksgezondheid en sociale rechtvaardigheid.”

Jax James, NORML’s State Policy Manager, voegde eraan toe: “De vooruitgang van vandaag is het resultaat van jarenlange grassroots-activisme. Verder is het een weerspiegeling van wetgevers die evolueren op dit gebied en reageren op de wil van de kiezers, die zich overweldigend uitspreken voor het beëindigen van het mislukte beleid van de cannabis-strafrechtelijkstelling in The First State.”

Gouverneur Carney van Delaware stemde vorig jaar tegen een wetsvoorstel dat cannabis zou legaliseren

Zowel HB 1 als HB 2 zijn eerder met een tweederde meerderheid door het Huis van Afgevaardigden aangenomen. Ze wachten nu op actie van de Democratische gouverneur John Carney, die eerder zijn tegenstand tegen verdere liberalisering van de wetten voor recreatief cannabisgebruik heeft uitgesproken.

Vorig jaar heeft gouverneur Carney een soortgelijke wetgeving als HB 1 veto uitgesproken, waarbij hij verklaarde: “Ik geloof niet dat het bevorderen of uitbreiden van het gebruik van recreatieve cannabis in het belang is van de staat Delaware.”

Delaware NORML’s Sharer zei dat het tijd is voor de gouverneur om zijn positie te veranderen om de meerderheid van de publieke en politieke steun te weerspiegelen. “Met immense publieke steun en de steun van de meerderheid van onze volledige Algemene Vergadering is de boodschap aan gouverneur Carney duidelijk: legaliseer cannabis en beëindig de criminalisering van cannabis.”

“(…)De ongerechtvaardigde menselijke kosten van het cannabisverbod hebben tientallen jaren generatieschade veroorzaakt voor Delawareans”

Ze voegde eraan toe: “Het beëindigen van de criminalisering van cannabis gaat over meer dan alleen het beëindigen van boetes en strafrechtelijke sancties. De ongerechtvaardigde menselijke kosten van het cannabisverbod hebben tientallen jaren generatieschade veroorzaakt voor Delawareans.”

Volgens de staatswet kan een wetsvoorstel ook wet worden als de gouverneur géén actie onderneemt.

Opiniepeilingen van de Universiteit van Delaware en anderen hebben de afgelopen tien jaar consequent aangetoond dat een meerderheid van de inwoners voorstander is van legalisatie.

- Advertentie -

Exit mobile version