Verhuizing coffeeshop Alien in Steenwijk stuit op verzet buurt

Bezorgde omwonenden vrezen overlast en waardeverlies door uitbreiding coffeeshop Alien in de Korte Woldpromenade in Steenwijk.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

In Steenwijk zijn buurtbewoners in verzet gekomen tegen de geplande verhuizing van coffeeshop Alien. Coffeeshopondernemer Alien van der Ende wil haar zaak binnen dezelfde straat verplaatsen naar een groter pand op de Korte Woldpromenade. Hoewel de gemeente afgelopen zomer een omgevingsvergunning heeft verleend, stuit het besluit op weerstand van de buurt.

Tijdens een bijeenkomst van de commissie bezwaarschriften in Steenwijkerland uitten tientallen buurtbewoners hun zorgen over de uitbreiding. Vooral de impact op de leefomgeving, zoals parkeeroverlast, geluid en mogelijke geuroverlast, roept veel weerstand op schrijft De Stentor.

Buurt vreest overlast en waardeverlies

Angela Halman, die bij de verhuizing de directe buurvrouw van de coffeeshop wordt, uitte samen met haar vader haar zorgen.

Zij vrezen dat de nieuwe locatie van de coffeeshop overlast zal veroorzaken en dat hun woning in waarde zal dalen. Ook andere omwonenden en de Stichting Vestingstad sloten zich bij de bezwaren aan.

Volgens Halman heeft de gemeente geen onderzoek gedaan naar de effecten op de parkeerdruk in de buurt, wat volgens haar een belangrijke factor is.

Omgevingsvergunning ter discussie gesteld

Een ander punt van kritiek is de nieuwe horecaverordening die met de verhuizing wordt geïntroduceerd.

De nieuwe locatie krijgt de aanduiding Horeca-2, wat ruimere mogelijkheden biedt voor openingstijden en het vestigen van andere horecagelegenheden, zoals een snackbar of broodjeszaak.

Volgens de buurt is deze uitbreiding onwenselijk, en vraagt Stichting Vestingstad zich hardop af hoe de gemeente kan spreken van een goede functieverdeling zonder duidelijkheid over toekomstige invullingen van het pand.

Commissie buigt zich over bezwaren

Hoewel de verhuizing slechts een paar panden verderop in de Korte Woldpromenade betreft, lijkt de daadwerkelijke verhuizing van de coffeeshop nog ver weg.

De onafhankelijke commissie bezwaarschriften zal de komende weken de ingediende bezwaren onderzoeken en een advies uitbrengen.

Uiteindelijk is het aan het college van burgemeester en wethouders om een definitief besluit te nemen over de verhuizing en de bijbehorende vergunningen.

- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards
- Advertentie -