cannabisindustrie.nl is opgericht in 2020 met het doel om geïnteresseerden op een professionele manier te informeren over de cannabisindustrie in Nederland en het buitenland.

Cannabisindustrie in Nederland

Coffeeshops kennen we in Nederland inmiddels al meer dan 40 jaar in ons land. Sindsdien is er veel veranderd. Naast de coffeeshops, zijn de growshops ten toneel verschenen om in de vraag naar kweekbenodigdheden te voldoen. Die vraag heeft op zijn beurt ervoor gezorgd dat er een industrie is ontstaan bestaande uit zadenbanken, plantenvoeding bedrijven, lampenfabrikanten en dergelijke. De opmars van de coffeeshops heeft op zijn beurt ook gezorgd voor allerlei bedrijvigheid, zoals vloei fabrikanten, glaswerk handelaren, groothandels en allerlei andere benodigdheden.

Cannabisindustrie ontwikkelingen buitenland

Inmiddels is Nederland anno 2020 niet meer het enige land waar cannabis bedrijvigheid plaatsvindt. Als grootste voorbeeld namelijk Canada, dat cannabis op een landelijk niveau legaliseerde in 2018. Talloze Canadese cannabis bedrijven zijn inmiddels naar de beurs gegaan, wat aandelen kopen in wiet nu echt mogelijk maakt. De koersen zijn bovenaan onze website op de homepage te volgen. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat er een groeiende vraag is naar deugdelijke informatie.

Oprichter

Mauro Picavet (rechts) met wijlen Joep Oomen. Foto: Derrick Bergman / Gonzo Media

De oprichter van cannabisindustrie.nl is Mauro Picavet, een ervaren cannabis journalist, website bouwer en secretaris van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is actief sinds 2012 in de cannabisindustrie en heeft een groot netwerk van experts opgebouwd.

Adverteren

Dat kan al met een simpele link naar uw bedrijf, maar er zijn ook opties voor een persbericht te laten plaatsen, een banner te laten plaatsen, een interview af te laten nemen met uw bedrijfs woordvoerder of een bedrijfsprofiel te laten maken om een aantal opties te noemen. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden!

Bijdragen

Denkt u te kunnen bijdragen aan cannabisindustrie.nl? Columnist worden? Ons financieel verder helpen of ondersteunen? Wij horen graag van u via [email protected]

NB: Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit.

Contact

Zou u graag in contact komen met cannabisindustrie.nl? Stuur ons een mailtje op [email protected]

Auteurs

Eindredacteur

Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.

Columnist

Rens Hoppenbrouwers is de mede-oprichter van de High Tea Potcast, HomeGrown Cup, Growlands en Vertice Industries.
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit artikel geschreven vanuit het Belgische perspectief door een Belg. De auteurs kunnen verschillen per column.

Analist

Jef Martens is een onafhankelijk adviseur met als specialisaties bedrijfs architectuur, analyse met vertaling naar specificaties en procesontwerp. Hij heeft een bijna ongezonde voorliefde voor techniek en wetenschap. Met zijn bedrijf Supscore analiseert en adviseert hij voor bedrijven, (medisch) specialisten en producenten. Hij vertaalt wetenschappelijke vindingen naar praktisch toepasbare oplossingen. Een voorbeeld is de snelstartgids CBD met een logboek om de effecten te leren begrijpen.

Columnist

Gweedo is een cannabis liefhebber, kweker, sympathisant van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), en te volgen via Instagram op @g_weedo.
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl Bevat dit artikel incorrecte informatie of een foutje? Neem dan alstublieft contact op.
Een growshop is een winkel die producten verkoopt die gebruikt kunnen worden bij het kweken van planten. In dit specifieke geval, cannabis. Omdat er nogal wat misvattingen en vooroordelen zijn ontstaan, mede dankzij de growshopwet, laten we door middel van columns legale growshops aan het woord. Voor hun mening, maar ook een kijkje te geven in het runnen van een growshop. De auteurs kunnen verschillen per column. Ondernemer of werkt u in de cannabisindustrie en wilt u ook een column indienen? Neem contact op via [email protected]

Columnist

Jan van Piekeren is een zanger/tekstschrijver en parttime coffeeshopmedewerker.
Dit verhaal is geschreven door een gast schrijver. Ook een column indienen? Of een gesponsord bericht? Dat kan door te mailen naar [email protected]
Een coffeeshop ondernemer is iemand die de eigenaar is, mede eigenaar van een coffeeshop is of onderneemt in de coffeeshop branche. Omdat er nogal wat misvattingen en vooroordelen zijn, laten we door middel van columns ondernemers aan het woord. Voor hun mening, maar ook een kijkje te geven in het runnen van een coffeeshop. De auteurs kunnen verschillen per column. Ondernemer of werkt u in de cannabisindustrie en wilt u ook een column indienen? Neem contact op via [email protected]
Een budtender is een medewerker in een coffeeshop. Het is hun taak om klanten suggesties te doen, vragen te beantwoorden, producten te behandelen en de producten die worden verkocht te presenteren. De auteurs kunnen verschillen per column. Ondernemer of werkt u in de cannabis industrie en wilt u ook een column indienen? Neem contact op via [email protected]