Cannabis industrie termen

Voor wie nieuw is met de cannabis industrie, kan het nogal overweldigend zijn met de vele cannabis industrie termen. Daarom vind je op cannabisindustrie.nl deze pagina gewijd aan een aantal cannabis industrie specifieke termen. Deze lijst is verre van compleet en zal worden aangevuld wanneer mogelijk.

Bekijk ook onze aparte pagina over hasjolie en edibles.

Cannabis industrie termen

Cannabinoïden

De meest bekende cannabinoïden THC en CBD. Maar er zijn eigenlijk 113 verschillende cannabinoïden geïsoleerd uit cannabis.

THC en CBD

THC is de belangrijkste psychoactieve stof, terwijl CBD het meest bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. 

THCV

Hoewel THC je hongerig maakt, kan THCV ook nuttig zijn. THCV staat vooral bekend om zijn vermogen om honger te onderdrukken. Maar het is ook een bekend anticonvulsivum, dat nuttig is voor epilepsiepatiënten. THCV is ook een neuroprotectant die de progressie van de ziekte van Alzheimer mogelijk kan voorkomen of vertragen. En voorlopig onderzoek suggereert ook dat THCV de botgroei helpt.

CBN of Cannabinol

CBN, of cannabinol, staat het meest bekend om zijn hulp bij het slapen en dus ook bij slapeloosheid. Maar CBN werkt ook voor pijnverlichting, als antibioticum, om je eetlust te stimuleren, is ontstekingsremmend en als een stof die nuttig is bij de bestrijding van kanker. Het werd gevonden door Ralph Mechoulam, die ook THC vond, in 1975.

CBG of Cannabigerol

CBG, of cannabigerol, werd zelfs eerder in 1965 gevonden. Hoewel er nog geen klinische studie bij mensen is gedaan, staat CBG bekend als bouwsteen voor andere cannabinoïden en verandert het normaal gesproken in THC en CBD.

Full spectrum

Gelukkig zitten al deze cannabinoïden al in je cannabis. Hoewel de hoeveelheden kunnen variëren, is het algemeen bekend dat het ten zeerste wordt aanbevolen om full spectrum cannabis olie te gebruiken om de volledige medicinale eigenschappen van de cannabisplant echt te benutten. Dit betekent in feite dat je de hele plant gebruikt om olie te maken en dat het alle cannabinoïden bevat die samenwerken voor een ‘entourage’-effect. Je kunt je Je kunt echter tegenwoordig ook aparte olie krijgen van specifieke cannabinoïden als dat is wat je zoekt. 

Terpenen

Terpenen staan ​​bekend als de verbindingen die de geur en smaak van cannabis uitdrukken, terwijl ze ook hun geneeskrachtige eigenschappen hebben. Terpenen worden echter ook buiten cannabis gevonden: ze geven ook groenten en fruit hun geur en smaak.

In cannabis zijn de meest voorkomende terpenen Myrcene, Pinene, Caryophyllene, Limonene en Terpinolene. Deze terpenen geven de kruiden, dennen, peper, citrus en fruitige smaken.

Flavonoïden

Een flavonoïde is een groep van verschillende verbindingen die nuttig zijn dankzij hun ontstekingsremmende, anti-allergische, antibioticum-, antioxiderende en antidiarree eigenschappen.

Flavonoïden komen voor in de bladeren van de plant, maar niet in de zaden of wortels. Dus om van de voordelen te genieten, zul je full spectrum cannabisolie moeten gebruiken.