Explosie veroorzaakt grote schade bij coffeeshop Cool in Eindhoven

De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van de explosie bij coffeeshop Cool en roept op tot het delen van camerabeelden.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

In de nacht van dinsdag op woensdag vond een explosie plaats bij coffeeshop Cool aan de Barrierweg in Eindhoven, wat leidde tot aanzienlijke schade bericht het Eindhovens Dagblad. De politie vermoedt dat de explosie veroorzaakt werd door een explosief met brandbare vloeistof. Ook een naastgelegen café liep aanzienlijke schade op door de brand. Rond 03.55 uur werd de brand gemeld door omwonenden, die een harde knal hoorden.

Politieagenten waren als eerste ter plaatse en wisten de brand snel in te dammen met een brandblusser uit hun dienstwagen, voordat de brandweer het bluswerk overnam. Binnen vijf minuten waren de vlammen onder controle, maar de schade aan de coffeeshop en het aangrenzende café was aanzienlijk.

Rook- en brandschade aan coffeeshop en café

De coffeeshop liep zware schade op: de gevel werd zwartgeblakerd en het interieur raakte beschadigd door rook. Ook het naastgelegen café ondervond schade, voornamelijk aan de buitenkant. De luifel en een hek vlogen in brand, waardoor het afdak naar beneden kwam. De eigenaren van het café waren tijdens de explosie niet aanwezig en kwamen in de vroege ochtend de schade opnemen. Hoewel de buitenkant van het café flinke schade vertoont, bleef de schade binnen beperkt tot wat rook.

In de bovenwoning boven de coffeeshop wonen twee studentes, maar hun appartement raakte niet beschadigd. De stroom in de panden viel uit door de brand, waarna de calamiteitendienst Dolmans direct begon met het opruimen van het puin.

Politie doet onderzoek en roept getuigen op

De politie is nog op zoek naar de dader van de explosie. Ze roepen mensen op om eventuele camerabeelden te delen die kunnen helpen bij het onderzoek. Aan de gevel van coffeeshop Cool hangen minstens twee beveiligingscamera’s waarvan de beelden zullen worden bekeken.

De eigenaar van de coffeeshop is door de politie nog niet bereikt, maar agenten hebben wel contact gehad met zijn vrouw, die momenteel op vakantie is in Turkije. Zij probeert haar man te bereiken, wat tot nu toe zonder succes is gebleven. De Forensische Opsporing heeft tot 07.00 uur sporenonderzoek uitgevoerd in de straat.