Airbnb is samenwerking aangegaan met Californische cannabiskwekerij

Airbnb is een samenwerking aangegaan met de Californische Sonoma County craft cannabis kwekerij Sonoma Hills Farm.

0
Airbnb samenwerking Californische cannabiskwekerij Sonoma Hills Farm
Via Airbnb
- Advertentie -

Je leest het goed. Airbnb is, echt waar, een samenwerking aangegaan met de Californische Sonoma County craft cannabis kwekerij Sonoma Hills Farm. Binnenkort kan je dus een overnachting boeken op een legale cannabis kwekerij.

Unieke samenwerking tussen Airbnb en Sonoma Hills Farm in Californië: verblijf een nacht op een cannabis kwekerij

De unieke samenwerking tussen een van de bekendste bedrijven ter wereld en Sonoma Hills Farm kwam aan het licht dankzij een artikel op Forbes.com. De accommodatie is een particuliere woning en de enige manier om toegang te krijgen tot het verblijf is via Airbnb.

De accommodatie staat op het terrein van 60 hectare, waar naast cannabis ook groenten worden gekweekt. Als onderdeel van het verblijf biedt Aaron Keefer, VP van cannabisteelt en -productie van Sonoma Hills Farm, gasten een rondleiding door de culinaire groente- en henneptuin van de boerderij.

“Ons doel is om het kweken van hennep en cannabis te normaliseren door aan te tonen dat het net als elke andere plant is(…)”

Wel kan je als bezoeker vanwege de beperkende regelgeving niet de kwekerij bezoeken en cannabis zul je moeten kopen bij een van de nabijgelegen legale cannabiswinkels.

“Ons doel is om het kweken van hennep en cannabis te normaliseren door aan te tonen dat het net als elke andere plant is, met voordelen voor zowel mens als aarde. Door een insider te laten zien hoe we onze producten zorgvuldig telen – of het nu groenten of cannabissoorten zijn – hopen we een verblijf te bieden dat zowel ontspannend als verrijkend is,” zei Keefer tegen Forbes. “Door verbinding te maken met het land, vertrekken gasten met een ander perspectief dan toen ze aankwamen en hebben ze onze boerderij op een zinvolle manier ondersteund.”

60 dollar per nacht, maar wel met een aantal haken en ogen

Het kostenplaatje? 60 dollar per nacht, exclusief belastingen en toeslagen, vanwege de 60 hectare grote culinaire tuin van de boerderij. Het gaat tot dusver maar om drie verblijven van één nacht van zaterdag 30 april tot dinsdag 3 mei voor inwoners van Californië van 21 jaar en ouder.

Het is dus nog net niet wat je wilt, maar dat een bedrijf als Airbnb open staat voor cannabis toerisme, is een goede zaak: het is een teken van normalisatie.

Gasten kunnen deze unieke verblijven van één nacht op 20 april aanvragen om 10.00 uur PT op airbnb.com/cannabisfarm.